Coxa Carry sier om sin egen sekk, “Feel the freedom. Opplev total rørelsesfrihet, og vektløshet på dine skuldre uten gnagsår.”

Vi har testet Coxa Carry under: Ski, løping, og sykling.

Vi kan jo begynne anmeldelsen slik: Ingen flere såre skuldre. For er det en ting Coxa Carry holder så er det akkurat dette. Sekken er lett (Bare 800gram) i seg selv, og kjennes knapt på skuldrene. Sekken hviler på hoftene, og merkes knapt. Vi begynte å teste sekken allerede under Birkebeinerrennet i Mars. På de 54km over fjellet fra Rena til Lillehammer er alle deltagere pliktige til å bære en sekk som veier 3,5kg. Dette har resultert i mange såre skuldre og slitne rygger.

Glemt sekken?
I år ble det ren staking på testpersonene. Ved passering av målstreken så vi alle som fikk kontrollveid sekken sin. Vi ble nesten bekymret for at vi hadde glemt sekken i år, for det var kanpt tegn til såre skuldre eller svette rygger. Vi opplevde sekken som svært behagelig under hele løpet, og følelsen av å ikke ha noen sekk på ryggen i det hele tatt var til å ta og føle på.

Om det skulle være noe å trekke fra så er det selve kryssreimen som noen ganger gnagde litt under haka. Spesialt når du staker gled sekken litt lenger oppover magen. Dette er ifølge produsenten justeringer som kan ordnes, og det skal innrømmes at akkurat disse justeringene i forkant av birkebeinerrennet ble nedprioritert i de sene nattetimene.

Sekken ble videre benyttet under skarverennet som går i en annen stilart, og her opplevde vi overhodet ingen ubehag med kryssreimen. Videre har Coxa Carry fått være med oss på en rekke sykkel, og løpeturer.

Leverer langt over forventningen.
Generelt kan man si at Coxa Carry har levert til forventinger. Sekken oppleves som svært behagelig på alle punkter. Det hjelper utrolig mye at sekken har en rekke finurlige løsninger. Blant annet har man noen ekstra lommer som kan monteres på skulderreimene, og vi har ved en rekke konkurranser brukt posen som følger med til gels under løp. Man kan også legge inn hele to forskjellige cammelback poser i denne, og ha med seg totalt 3liter væske. Perfekt om man deltar på løp å ikke vil bære all den ekstra vekten på skuldrene.
Dette er en super sekk for mindre dagsturer, eller. Alt i alt er testpanelet enige om at dette en oppfinnelse fra Sverige som får enstort pluss i vår marg. Flere slike oppfinnelser TAKK.
Det neste må kanskje være en real tursekk for flere dagers tur. Det hadde virkelig vært behagelig å kunne bære med seg enda flere kilo uten såre skuldre. En kjapp titt på websidene til Coxa Carry viser at det er flere spennende nyheter på gang.

Vi gleder oss til fortsettelsen fra de svenske oppfinnere. Utepuls heier.

IMG_20180316_102016_8Oppdatering:
Under årets Birkebeiner fikk Team Lager 157, og Skigo XC Teams Thomas Gifstad benytte en ny prototype med ny-utviklede skulderreimer, og ment kun for drikkesystem. Testperson Thomas Gifstad (som ble nr 21), kunne melde om en helt fantastisk videreutvikling, og enda mer comfort. Her er det bare å glede seg til fortsettelsen.

Ryktene sier at den nye sekken vil komme i salg tidlig sommer / sen vår, og er perfekt for terrengsykling og andre aktiviteter der man behøver veske som man ikke kjenner at man bærer.

TIPS: Bruk tid på og justere sekken med riktige klær før du legger ut på tur.

Les mer om produktet på deres egen side: https://coxacarry.com/sv/webshop/product/1/1/ryggsack-coxa-m10/3/1/

UTETEST: Coxa Carry - Sekken du knapt kjenner.
Det er bare å bøye seg i hatten for Svenske Coxa Carry som har tatt bort den ubehagelige skuldervondten når man går ski, sykler, løper. Nå venter vi bare på en større sekk som man virkelig kan gå tur med så er samlingen komplett, og ingen flere såre skuldre.
Comfort
Mulighet for Ekstrautstyr
Stabilitet
Pluss
  • Slipper såre skuldre
  • Vekten plasseres på hoftene
  • Merker ikke vekten
Minus
  • Vi kommer rett
  • å slett ikke på noen.
5.0Total vurdering

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler