Martine  Ek Hagen

Når du er litt sliten, og kommer hjem fra jobb. Fort deg og skift til treningstøy før du gjør noe annet. Spis middag, og legg deg litt på sofaen. Da vil du fort føle deg litt teit og dum som ligger på sofaen i treningsklær, og dørstokkmila vil bli mye mindre fordi du allerede er påkledd for trening. Ek Hagen forteller at dette er ett av de triksene hun selv bruker de dagene hun sliter litt med motivasjonen. -De gangene jeg synes det er litt tungt kjapper jeg meg og skifter, spiser og legger meg på sofaen. Da føler jeg meg fort litt dum, og jeg kommer meg fort ut istede.

Bare det å være er ute er trening i seg selv. Skal du få inn litt styrketrening handler det om å være litt kreativ. Finn ett huskestativ ta noen hangups, bruk trærne og det som er rundt deg. Jeg liker godt å trene på hytta på sørlandet. Der er det fantastisk og trene rulleski på alle de små gamle veiene, og veldig fint. Ek Hagen er ei allsidig jente og når det ikke er rulleski på sørlandet blir det fort litt moro med vannski, og kajakpaddling også. Der får man virkelig utfordret magemusklene. Ek Hagen er flink til å bruke omgivelse rundt seg og pendler mellom hytta på fjellet og ved sjøen om sommeren. Du kommer ikke unna noen fine bakkeintervaller, og fjellturer også på sommeren, og jeg koser meg like mye til fjells som til vanns.

Ikke sett deg for høye mål
Martine Ek HagenMartine Ek Hagen har mange gode tips til hvordan man skal komme igang med treningen. Pappaen  min var tidligere toppidrettsutøver, men har i de siste årene vært mer opptatt av å legge til rette for oss barna. En dag merket han plutselig at mamma var i bedre form enn han var, og da hjalp jeg han å sette opp ett treningsprogram så han skulle komme seg i bedre form. Det handler om å ikke sette seg for høye mål, men komme seg ut. Start med en halvtime. Har du en gang vært i god form er du jo vant til at det ikke koster deg noe å løpe i 3 timer. Vær litt realistisk, for ellers blir det ikke mye gøy. Sett deg små mål, også kommer du deg jo raskt i form. Iallfall om du har vært det før. Det er viktig å ta ting i riktig rekkefølge.

Stopp og drikk hver halvtime
Jeg selv er veldig opptatt av å få i meg væske når jeg er ute å trener. Derfor tar jeg en pust i bakken og drikker litt hver halvtime for å holde væskebalansen oppe. Skal du bare ha en rolig tur er det viktig å holde intensiteten nede så du ikke går tom med en gang. Ek Hagen er glad i å høre på musikk når hun er ute og trener, og det er en av motivasjonsfaktorene hennes.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler