Det sies at det viktigste er å trene. Man behøver ikke velfylte treningsstudioer, eller masse dyrt utstyr for å komme seg ut og trene. Ingen regler uten unntak! I alle fall kanskje på utstyr.
For det kan jo hvis du trener regelmessig være hyggelig med en liten motiverende treningskompis på tur. Eller hva?

For det er nettopp det som er følelsen av den nye toppklokken til Polar. Med lanseringen av Polar Grit X har de gitt deg en liten kompis som både snakker om været, hjelper deg med pusteøvelser, og passer på at du får i deg drikke under treningsturen med mer.

Med Polar Grit X får du en ekte treningsvenn som kommer med mye gode tips. Den nye Hill Splitter oppdager og leverer detaljert rapport om oppover- og nedoversegmenter gjennom treningsøkta. Dette gir deg segmenter du kan sammenligne og lære mer om ditt eget tempo på øktene.

Dette sier Polar om sin nye Grit X klokke:

Den nye outdoor multisportsklokken Polar Grit X er en kompromissløs kombinasjon av robust, holdbart og lett design, og avanserte treningsfunksjoner. Med Polar Flow har du tilgang til alle mulighetene som treningsplattformen tilbyr.

Polar Grit X kommer med innebygget GPS, kompass og høydemåler i treningsmodus, samt Polars unike Smart Coaching-funksjoner som gjør deg klar for framtidige opplevelser.

HOLDBARHET AV MILITÆRSTANDARD

Polar Grit X har bestått flere MIL-STD_810G-tester, blant annet for ekstreme temperaturer, fall og fukt.

IKKE LA NOE TYNGE DEG

Polar Grit X veier bare 64 g og er en av de letteste outdoor multisportsklokkene som finnes.

 

For å ta klokken først. Klokken leveres med rund skive i motsetning til V800 som kanskje var litt mer futuristisk i stilen. Klokken har store likhetstrekk med Vantage serien, men til en hyggeligere pris. Fargeskjerm, god batteritid, og ikke for mye unødvendige funksjoner gjør denne klokken komplett.

Under testperioden oppleves batteritiden som veldig bra. Den har hele tiden vært på konstant pulsmåling, varsling fra telefon, og overhodet ikke i noen strømmodus foruten at varsler er slått av i visse mellomrom. Den tåler opptil flere treningsturer, både lange og korte før man må lade batteriet. En oppladning som for øvrig går relativt fort.

Nye funksjoner:
Batteritid ingen bekymring

Fuel Wise er en genial funksjon for deg som ofte glemmer og fylle på lagrene før de går tomme. Med denne relativt enkle funksjonen kan du legge inn intervaller på når du ønsker og innta drikke eller næring under økta.

Allikevel må det ærlig innrømmes at det aller beste med klokken er den kontinuerlige pulsmåling. Dette er kanskje en litt nerdete sak for de som trenger mye, men dataene den samler inn mellom treningsøktenede er også veldig viktig, og derfor har dette vært ett savn på andre klokker. Ikke minst kan du lett finne ut om kroppen brygger på noe, og du ikke er helt i slag når du måler pulsen kontinuerlig. Dette kan være spesielt nyttig nå under Corona tider.

Det er så enkelt, men allikevel så komplisert. Dette er en funksjon de fleste vegrer seg for å integrere fordi den trekker ekstreme mengder batteri. Men batteritid er ikke noe å bekymre seg for med Polar Grit X.

Gode tips på øvelser du bør trene

klokke_webKlokken i seg selv har alt det du behøver for å få gode tilbakemeldinger etter en økt. Med integrasjonen til Polar Flow fungerer den ikke bare som en treningspartner, men også som en trener. Polar flow setter opp egne treningsprogram som automatisk kan lastes inn i mobil og klokke. Den kommer stadig med mange gode tips på øvelser du bør trene hvis du har løpt mye, men kanskje glemt og trene styrke, men oppleves ikke som masete av den grunn.
Enkelte treningsklokker kan ha en viss tendens til å mase litt for mye. Dette kan du enkelt justere selv med Polar Grit X. Mobilappen gir deg masse data til å styre treningen i riktig retning.

Konklusjon

Det er ikke mye negativt og si om Polar Grit X. Den oppleves robust, nøyaktig, og over evne på treningssiden. At du enkelt kan bla deg til dagens vær, puls, treningstips, og annen nyttig informasjon. Her har du en klokke som innehar ekstremt mange verktøy for å lykkes med treningen. Om det skal være noe negativt kunne kanskje touchscreenen være litt overflødig. De velkjente knappene fungere som de skal og skjermen kan til tider virke lite responsiv. Kobler du til med varsler fra telefonen kan det fort vibrere ofte på håndleddet. Dette er en funksjon som i utgangspunktet er veldig fin, men her burde det vært ett valg for å skru av vibrasjonen for hver kontakt klokken har med mobilen.

(red. anm)
Det kan være at det finnes en løsning for å skru av vibrasjonen hver gang noe skjer på mobilen, og det kan være at dette kan justeres fra mobilen. Her kunne man uansett lagd ett enkelt tredjevalg i menyen der man velger «Varsler fra telefon» Stille varsler 😊

Konklusjon er at du får en multisportsklokke til en fornuftig pris.
Polar leverer fra øverste hylle en perfekt treningsklokke.

Polar Grit X en riktig 2020 oppdatering.

Utetest: Polar Grit X
Alt i alt en veldig bra, og komplett pulsklokke. Det er som vi skriver. Dette er din nye treningskompis. Her får du tips til alt fra søvn, hvordan du skal ta neste bakkem, drikkepauser, og ikke minst kontinuerlig overvåking av kroppen.
Pris
Batteritid
Funksjoner
Utseende
Pluss
  • Bra pris
  • Veldig bra batteritid
  • Kontinuerlig pulsmåling
Minus
  • Litt irriterende varsler når den er koblet på varsler fra telefon. Her ønsker vi og i det minste kunne skru av vibrasjonen. :)
5.0Total vurdering

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler