Du har kanskje ryddet vekk løpeskoene for sesongen. Ute er det både snø, is, og kaldt. Det frister kanskje ikke så mye å risikere helsa med en løpetur ute, men det finnes alternativer.

Ikke bare alternativer, men ett veldig god alternativ også.

Utepuls har testet:

Salomon Snowcross CS

Vi ble overbevist ved første løpesteg. I det vi pakker ut skoen av esken blir vi overasket over hvor lette de relativt store skoene er. I hendene veier de nesten ingenting.
L35291600

Første løpetur.

Ute har det småsnødd så det er en blanding av slaps og isete forhold.
Akkurat en slik dag, man gjerne hadde latt være å ta seg en løpetur. Det er nesten så instinktene tar overhånd. Det virker for utrygt å løpe i slikt vær. Vi trosser alle innstinkter å snører på oss skoene. Det første som slår oss utenom vekten er hvor behagelig de føles på foten. De sitter godt på foten tross i at det føles mer som man tar på en skisko enn joggesko. Selve skoen er lagd med en gamasje som overtrekk med glidelås og en deilig strikk som skal hindre snø å trenge inn helt øverst.

Sitter utrolig godt på foten

Følelsen av skoen på foten er utrolig god. Den former seg fint, og føttene dine føles beskyttet for sludd og snø du evt måtte komme over på løpeturen. Ingenting er så “hat” som og få snø eller vann inn i skoene på vinteren. Membranen som beskytter har en behagelig effekt, og hindrer effektivt alle forsøk av snøen på og snike seg inn i skoen. Vi er også veldig begeistret for skoens “quicklases”. Disse gjør det enkelt og få av og på skoene.

Møtet med det våte element

L35291600_3

Søm øverst på skoen hindrer snøen i å trenge inn når du løper i løssnø. (Bilde er lånt fra Salomon.no)

Det ble en positiv opplevelse å sette skoen i sørpa. Du vet når du forventer at du skal kjenne en kald våt følelse som sniker seg inn gjennom skoen. Den som gjør at du skal grøsse å må sette opp tempoet for å varme skoen igjen? Den kom aldri. Skoene er nemlig vannavstøtene, og gleden av å fortsatt være tørr på beina var ubeskrivelig. Lyden av piggene var også borte så fort vi var ute med skoen I dens rette element.

Turen fortsatte over en slalombakke med masse kunstnø, skoen holdt snøen ute, og vi fortsatte inn i skogen hvor det var mer snø. Det fungerte perfekt å løpe på stier med røtter å kvister. Piggene under skoene bidro til at vi hadde feste hele veien. På alle måter var det som en stor befrielse å ta tilbake skogen fra kong vinter. Selv som en løper.

Vi har testet skoen en god stund nå. Alt fra løping i løssnø til blank holke.

Skoene er rett å slett en stor befrielse for den løpeglade, og er virkelig verdt hver eneste krone om du er glad i en løpetur. Skoen passer perfekt som en vinterløpesko.

L35291600_2

9 Pigger under sålen er med på og gi deg ett godt grep når du løper. (Bilde er lånt fra Salomon.no)

Nå har du ingen unnskyldning for å ikke løpe på vinteren lenger. Denne egner seg på de fleste vinterlige forhold, og også til å løpe snødekte landskap uten ski.

Teknisk data (Hentet fra Salomon.no)

Vekt: 366gram
Sømløs konstruksjon med ett ekstra “hud”lag.
Gamasje med glidelås som dekker skolissene og gir større vannmotstand og snøbeskyttelse)
Vannavstøtende Tekstil
Les mer om skoen her

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler