Når du er i gang, vet du hva du skal gjøre. Men hva gjør du de dagene hvor bare kroppen stritter imot? Du orker bare ikke tanken på en tur ut?

Det å komme seg ut er normalt høydepunktet ditt. Gjerne er du superflink til å komme deg ut. Alt du kan tenke på er når neste tur. Du har vært på en god flyt.  Etter hver økt føler du deg ustoppelig. Du kan nesten ikke vente til i morgen slik at du kan gjøre alt på nytt…

Så kommer dagen.
Du føler deg tung i kroppen når du er ute, enda mer føler du at lysten har forsvunnet helt eller delvis. Det føles tungt når du går tur. Selv om du gir deg en klapp på skulderen etter endt uteøkt føler du at neo er galt. Det er lenge siden du måtte heie på deg selv for at du var ute. Hva skjedde? Hva gjør du?

8 måter å bryte det “dårlige” mønsteret.

1. Ha et mål som er større.

Du har kanskje lagd deg ett mål du har oppnådd. Om det er å delta i en konkurranse. Gjennomføre ett løp eller lignende. Tenk etter om du kan gjøre målet større, og lag deg heller delmål på veien mot det virkelig STORE målet.

2. Ha litt kortere økter.

Det er kult at du fikk det til så bra, men noen ganger trenger kroppen å hvile litt. Det er viktigere å komme seg ut litt enn ingenting. Det er heller ingen skam å ha en litt roligere løpetur eller gåtur enn du har hatt når motivasjonen var på topp.

Det er så lett å komme seg ut i 20 minutter. I stedet for den lange, langsomme timen du pleide. Finner du motivasjon til å legge inn noen intervaller eller drag i de harde bakkene får du gjort mye på 20minutter også.

3. Gjør loggføringen enkel.

Lag deg en ukesplan. Marker med ett ett tall de dagene du har vært aktiv og ett nulltall når du har stått over en økt. Nitidig logging som “2km oppvarming, 8 X 400m på 1:30, 2kmnedkjøring” når du har gjort det virker fort mye mer skremmende enn å markere noen tall i margen når du har vært ute.

Nitid logging har sin plass, men hvis du skriver ned “2km oppvarming, 8 X 400m på 1:30, 2kmnedkjøring” er ikke å gjøre det lett for deg akkurat nå, da kan du heller prøve ett enkelt system med 1 og 0-tallet.

4. Gjør noe annet.

Hvis du ikke har motivasjonen til å komme deg ut på normal måte. Prøv å gjøre noe annet. Løp ett annet sted enn du pleier, sett deg i bilen oppdag nye steder du kan gå tur. Eller ta deg en svømmetur, sykkeltur. Tenk kreativt. Det at du ikke har motivasjon til å gjøre det du pleier betyr ikke at du må droppe å beholde dine gode vaner.

Har du noen gode tips til alternative måter å være aktiv i naturen legg igjen tips i kommentarfeltet.

5. Tren med en venn.

Du vil alltid høre at det er flott å trene med en venn. De vil holde deg ansvarlig, så rådet står.

Er du en person som mener det ikke er noe for deg bør du revurdere for denne gang. Gjør ett unntak, det kommer ofte mye godt ut av forandringer.

6. Endre hva aktiviteten betyr for deg.

Da det å gå ut og være aktiv var noe som kom lett i hverdagen var det fordi det betydde noe viktig for deg.

Kanskje var det ett stort mål som du nå har mistet, eller fullført. Tenk på hva som fikk deg til begynne og start på nytt.

Når du ser på din gamle motivasjon i  et nytt lys, er det utrolig hvor helt annerledes du føler deg, selv under aktiviteten.

7. Bare kle på deg treningstøyet

Det har ofte god effekt, og gjør det enklere å komme seg ut det ene sekundet du bare bestemmer deg for at NÅ må jeg ta tak og komme meg ut. Da kan du bare løpe ut. Må du i tillegg da kle på deg treningstøyet kan det fort bli det som stopper deg fra dagens økt.

8. Ta deg en pause.

Hvis du fortsatt sitter med liten lyst. Ta deg en dags pause. Noen ganger trenger kroppen å slappe av litt også, men prøv å begrense den til en dag av gangen. Lag heller kortere turer og mindre økter slik at du ikke kommer ut av vanen din.

Lykke til

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler