Overalt hvor vi snur oss er det overskrifter som oppmuntre til å komme i bevegelse.  Trening har tydelig positiv effekt for å avverge Alzheimers,  moderat trening viser seg å beskytte deg mot hjerneslag.  Du trenger 150 minutter i uken på trening for å unngå hjerte-og karsykdommer, og bare 15 minutter fysisk aktivitet om dagen kan legge til tre år til livet ditt samtidig redusere risikoen for kreft med 10 prosent.

Vi alle vet det, og likevel er det mange av oss som fortsatt ikke trener.

Vi ønsker å vite hvorfor. Hvorfor så mange mennesker ikke trene? Hvorfor er det så vanskelig?

“Jeg har ikke tid”, er utvilsomt den mest brukte unnskyldningen en ikke-utøvere vil gi når de blir spurt. Men,  kan denne tidsklemmen bare være en unnskyldning?-Hva om det ikke har noe med “tiden” å gjøre (Mange ser fire timer TV om dagen, DA har de tid). Det handler ikke om ærender du ikke fikk gjort, arbeidsplaner eller familieforpliktelser. Mesteparten av tiden handler det om selvtillit.

Finn en treningsgruppe
Jo mer tillit du har til din egen evne til å gjøre noe, jo mer sannsynlig er det å gjøre det, ikke sant? Dette gjelder arbeid, relasjoner, utdanning og selv trening. Vi er mer tilbøyelige til å begynne å løpe, sykle, svømme, gjøre yoga eller andre former for fysisk aktivitet hvis vi tror vi vil skal være god på det. Tross alt, det er skremmende nok til å gå inn i et treningsstudio for første gang følelsen usikker på din muligens uegnet selv og bli med i en klasse der alle ser ut til å vite hva de gjør – og det ser enda finere ut å gjøre det i deres fancye treningsantrekk. Det er en situasjon de fleste som har begynt å trene har befunnet seg i. Overalt i norge er det uavhengie treningsgrupper som møtes en gang i uka for å trene sammen. Det kan være alt fra trappeløping/gåing, til joggegrupper, gågrupper osv.

Ut av komfortsonen.
Å Ikke å være god, gir deg lyst til å gi opp. Men hvis du bestemmer deg for å trosse denne følelsen. Bestem deg for å finne en trappegåergruppe, løpegruppe, gågruppe, styrkegruppe, fotballlag, møt opp. Hvis du lytter til hjertet og går ut av komfortsonen vil det være helt uttåelig i begynnelsen, men ettehvert vil du kjenne at det er mennesker akkurat som deg som er på disse samlingene. Selvtilliten vil øke og du vil være en del av ett sundt miljø hvor alle ønsker det samme som deg. Ta vare på seg selv. Det er OK å dukke opp og suge. Det er OK å dukke opp selv om du ikke er den sprekeste. Praksis er det som hjelper deg med å få tillit og bedre på din idrett.

Selvtillit gjør oss ikke bare tøffe nok til å prøve en ny treningsøkt, ny sport eller ny klasse på treningsstudio, kan det gi oss den nødvendige viljen til å fortsette med det.

Så, når vi tenker på hvorfor folk ikke trener eller holder seg til aktive, er en mangel på tid egentlig bare en unnskyldning.

Vi ønsker å vite hva du synes. Fortell oss, ærlig, hvorfor du ikke trener

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler