Turen til vakre Lauvviksnuten omtales som Rjukan’s svar på Preikestolen, men er langt fra en like populær. Er du glad i eventyrfilmer som Indinana Jones, eller synes det er deilig og gå på tur alene uten masse andre turgåere er dette “foreløpig” turen og ta. Her har du nemlig store muligheter for og være alene på turen, og stiene har fått stå i fred de siste årene.

Utsikten over vakre tinnfjorden er alikevell veldig verdt det når du har har funnet den hemmelige inngangen, tatt deg over diverse myrer, og kommet deg opp til platået.

Panoramautsikt fra Lauviksnuten

Panoramautsikt fra Lauviksnuten

Hvordan kommer du deg dit?

Selve turen befinner seg 35km øst for selve Rjukan og Gaustadtoppen. Turen er perfekt om du er i området noen flere dager, kanskje på vei hjem fra en tur til “litt” mer kjente Gaustatoppen. Den begynner litt oppe på fjellsiden på nordsiden av Tinnfjorden. Kommer du fra Rjukan fortsetter du på rv364 men tar til venstre istedenfor til høyre når veien deler seg. Mot Sandviken camping. Der kjører du lenger opp opå fjellet til du kommer til ett minneskilt om “Gml. Heie Skule”. Når du kommer til skiltet mot Heie Skule tar du av og kjører ned en grusvei.

Der ser du først ett skilt uten tekst. Kjører du litt lengre fram ser du ett skilt nummer 2 uten tekst som peker rett inn i noe som ser ut en krattskog. Det er tydelig at det en gang ble lagt ned ressurser for denne turen som en perle. Men at årenes løp, og kanskje populæriteten har satt sitt preg på “Rjukan’s svar på Preikestolen”. Turen starter på en god sti, men som bærer preg av at vegetasjonen har fått vokse fritt de siste årene. Det føles nesten som og gå igjennom en jungel, og assiosasjonene til Indiana Jones sine turer gjennom jungelen kommer fort frem på minne i det man forserer all den gjengrodde vegetasjonen. Etterhvert kommer du til den første bakken, etterfulgt av den første myren på toppen.

Selve turen

Det er litt myr, og det er litt vått enkelte steder på turen. Men alt i alt (om man ikke er redd for og bli litt våt på beina) er turen veldig enkel, og egner seg for de fleste.

Godt merket

Når du først har funnet stien er selve turen opp godt merket.

Fra start til mål som er den vakre utsikten er det drøye 3km. Utepuls møtte ikke ett eneste menneske på turen denne søndagen, og gjesteboken inneholdt kun ett navn fra dagen før. Så her er muligheten mange for og få seg ett spektakulært bilde med en fantastisk utsikt helt alene.

Utepuls kan på det sterkeste anbefalle turen, og samtidig håper vi at den blir freshet litt opp. Det fortjener den faktisk.
Er du i området, eller kjører forbi er det en perfekt liten kosetur. Enten for og strekke på beina, eller rett og slett for og oppleve den fantastiske utsikten.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler