Dips er en kjempefin øvelse for å trene bryst, triceps og skulderparti.

Dips på en benk er et bra sted å starte hvis du ikke har trent så mye overkropp før, men den funker også perfekt for den trente. Ha føttene i bakken, strake ben og heis overkroppen opp og ned. Hvis du har tatt noen dips før kan du heve det ene benet, eller legge en tung stein på fanget for å få litt ekstra vekt. Ta gjerne tre serier av ett anntall. F.eks 10 dips x3

Dips på benk legger mer vekt på triceps og skuldre enn andre versjoner av dips. Benkedips er fint å legge inn som en sisteøvelse da man ofte blir mør i triceps.

Men vær obs: Ikke all trening er bra for alle. Dette er en grunnleggende regel av styrketrening. Hvis du har en historie med skulderskaderbør du mest sannsynlig unngå denne øvelsen. Bevegelsen setter skulderleddet i en mindreoptimal posisjon og kan gjøre problemene verre.

Prøv deg frem.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler