Hva gjør Therese Johaug når hun kjenner på dørstokkmila?

Det er absolutt å anbefale å avtale med noen venner som man kan trene med. Da er det mye lettere å komme seg ut. Dørstokkmila blir fort mye mindre når man har en avtale man skal holde. Spesielt ved dårlig vær er det utrolig deilig å få den sosiale biten på plass. Det er jo en kjent sak at skilandslaget er flinke til å trene, og Johaug å hennes bestevenn Marit Bjørgen er stadig ute på turer sammen.

Alle monner drar.
Utetrening er høyt verdsatt hos skilandslaget, og Therese Johaug elsker å være hjemme i Dalsbygda på fjellturer i de fine områdene rundt seg. Det er mange ting man kan gjøre når man er ute -Du kan jo sykle til en hytte å kjøpe en kaffe å en bolle. På turen kan du bare nyte naturen i seg selv. Løp deg en tur, gå en tur, padle kajak, gå på ski. Johaug tror det viktige er å tenke varriert, da blir man ikke så fort lei. Finn en beveglsesform du synes er bra selv og varrier mye. “-Alle monner dreg, såmma egentlig ka det e Bare du kommer deg ut å det er ikke så mye skal til før du kjenner at du blir i bedre fysisk form.”

IMG_2989Tren på egne premisser.
Det viktigste er at det du du gjør får du en viss kontinutet over. Ikke tren hardt en uke for så og droppe å trening uken etter, og holde på slik har ingenting for seg. Du må få til de faste øktene hver uke. Det vil ikke si at du må trene hver eneste dag, men lag deg ett mål og en ambisjon om at du f.eks skal komme deg ut 2 ganger i uka, og gjennomfør det. Å trene på slike premisser gjør at du kan nyte både treningen og opplevelsene istedenfor at du blir møkk lei og synes at alt er kjedelig. Det er viktig å ikke overdrive det.

Ha glede med det du gjør.
Fokuser på at du skal ha det moro når du trener, ta det i ditt tempo, nyt det. Fysisk form gjør at hverdagen blir lettere i alt du gjør, og du vil kjenne at du får masse overskudd. “-Det er ofte jeg selv kjenner at jeg er skikkelig kje, men så går jeg ut å tar en skitur. Når jeg kommer inn da har jeg mye mer energi med en gang.” Johau tror jeg er viktig å ta det i ditt tempo. Du må ikke slite deg ut hver gang du løper. Har du lyst til å springe fort så gjør du det, men det er helt ok å ta en rolig tur også. Det viktigste er å komme seg ut i fysisk aktivitet. De er ikke så mye som skal til.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler