Marit Bjørgen brenner for at du skal komme deg ut i naturen og bruke denne. Det var derfor en meget engasjert Bjørgen som møtte utepuls på Sognefjellet i full snøstorm en dag i begynnelsen av Juni.

Marit og hennes landslagskollegaer har tøffe dager, og hun legger ikke skjul på at også de opplever dørstokkmila. Lange seige økter og krevende vær kan gjøre noe med alle sin motivasjon. Det er ofte vanskelig å skulle motivere seg til en økt når du har vært ute ett par ganger allerede i bitende snøstorm og piskende vind. Da kjennes det godt å ligge under den varme dyna, men Bjørgen vet at det ikke blir noen verdensmester av å slappe av. Bjørgens motivasjon er uten tvil å tenke på alle konkurrentene sine som også er ute å trener.  –“Sett deg noen mål, det gjør det enklere”.

IMG_2990


Dørstokkmila

Les 6 tips for å finen motivasjon her

Les 6 tips for deg som vil skilles fra sofaen

Derfor er det så utrolig viktig å sette seg egne personlige mål. Små mål som er overkommelige. Det er ikke noe poeng å ha lange økter på 2-3 timer for å mosjonere. Det viktigste er uten tvil at du kommer deg ut og bruker kroppen din. Aller helst ute. Der får du frisk luft og overskudd, fremfor ett treningsstudio får du klarert hodet på en helt annen måte med litt frisk luft og stillheten i marka. Målene trenger ikke være store, men det gjelder å ha noen mål du føler du kan mestre.

Lage avtaler med venner

Er det vanskelig å komme seg ut etter en lang arbeidsdag er det ett lurt triks å lage en avtale med noen venner. Da er det noen som venter på deg og det gjør det enklere å komme seg ut.

Vær kreativ

Når du skal trene ute bør du absolutt trene i marka eller lignende egnet sted. Skal du gjøre litt styrke har naturen mange muligheter. Vær kreativ, løp i variert terreng, finn en gren å henge litt i, en stubbe eller sten kan brukes til utrolig mye.

Bjørgen synes det beste med å trene ute er hvor fantastisk fint å bare komme ut i naturen, stille, befriende, friskt og du har marka nesten for deg selv.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler