Når det regner ute er det ekstra enkelt å komme med en unnskyldning om en rolig restitusjonsdag. Men, er det egentlig så ille å løpe i regnet? Du blir jo svett og relativt våt uansett, og vil ikke den varme dusjen føles ekstar godt ut etterpå? Vi mener iallefall det og ønsker å dele noen tips om hvorfor du bør gjennomføre treningsturen selv om det høljer ned ute.

1. Du blir våt
Heldigvis er vi vantette og det er ikke noe farlig å bli litt våt. Egentlig er det ganske deilig å bare kunne slippe seg løs og ikke være redd for sølepytter å lignende.

2. Du blir kald
Kjør på med ett tynt lag ull innerst, ull varmer selv om det blir kaldt, og er helt utmerket til trening. Bruk en lett vindtett jakke og evt bukse over.

3. Du blir så møkkete
Kle av deg med en gang du kommer hjem og sleng tøyet i vaskemaskinen på skylleprogram.

4. Bruk en caps
Når du løper i regnet skulle man gjerne ønsket seg briller med vindusvisere. Siden de ikke er oppfunnet ennå, vil en caps gjøre susen som litt beskyttelse for regndråpene. Den vil også holde regn borte fra ansiktet ditt, og bidra til å blokkere vinden slik at du kan se.

5. Beskytt Elektronikk
Lagre elektronikk, for eksempel mobiltelefon og iPod, i en Ziploc bag. Opplagt!

6. Bruk reflekterende klær
Iført reflekterende materiale eller en lysere skjorte vil øke din synlighet og holde deg trygg når du løper i regnet.

7. Vær obs
I regnvær kan det oppstå sølepytter som er dypere enn du tror. Husk å fjære litt ekstra om du havner oppi en slik dam. Vær forsiktig med hvor du løper.

8. Velg riktige sko
Se under skoen din før du legger ut på løpetur. Hvis de er helt blanke kan det være smart å se etter noen med litt flere gripepunkter under seg. Det kan fort bli litt glattere.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler