Av alle ting du kan ta med barn på er fotturer noe av det enkleste. Bare snøre på seg turskoene, ta med en matbit og litt vann, og dra av sted.  Men når du har barn med på tur, er det lurt være litt forberedt. Her har vi listet opp 10 tips som kan gjøre turen litt enklere.

1: Tidspunkt på turen:
Fjellet er ofte lunest, og været er ofte best om morgenen. Det samme gjelder barna. Der uthvilte etter en lang natt og fulle av energi.

2: Ha ett mål, en gulrot for turen: 
Velg turer med landemerker. Gjør litt forberedelser og vis barna bilder av stedet dere skal dra til.

3: Snakk og lag noen spill:
Gjør enkle tankespill eller syng sanger for å fordrive tiden, ha quiz: Tjue Spørsmål, Mitt skip er lastet med. Bruk fantasien. Hold en samtale.
Camelbacks

4: Fysisk lek på veien.
Lek at stien er dekket av lava. Barna må hoppe fra stein til stein for å unngå at sålene på skoene ikke blir dekket med livsfarlig lava. Her er det bare fantasien som setter begrensninger. En tur er også en perfekt anledning til å gjøre en fotosafari. Ta med kameraer og fotografer ting på veien.

5: La barna bestemme farten.
Du kommer kanskje ikke like langt, men du vil ha en mer avslappende tur hvis du ikke blir utålmodig av at barna kan ha noe ujevnt tempo. Barn er nysgjerrige, ta dere tid til å se på naturen rundt dere fremfor å haste avgårde.

6: Se ting sammen i naturen.
Akkurat som du kan se figurer i skyene, kan du se dyrefigurer i livløse objekter i skogen. Med litt fantasi, kan du se en drage profil i stor kampestein eller et fuglehode i en brukket pinne.

7: Ta pauser:
Stopp ofte for vannpauser, kast steiner i en innsjø, eller sett deg ned i nærheten av en boblende elv. Ta dere tid til å lytte til fuglesang og lukte på naturen rundt dere.

8: På toppen av bakken.
Hold energinivået oppe ved å stoppe for en sunn matpakke. Gi barna rikelig med nøtter underveis eller annen energi og vann. Hvert barn bør ha en vannflaske eller væskesystem (Camelback) med seg.

9: Ta med en venn.
Å ha en kompis på en tur kan motivere barna, og dere er flere om å dele opplevelsen.

10: Ha med nødgodbiter:
På turer er det lurt å ha med litt motivasjon. Ta med en pose med M & Ms, kvikk lunsj eller annet snacks. Når barna begynner å bli seige i føttene, kan du gi de litt snacks for hver strekning av bakken som blir fullført. Når alt annet svikter, kan litt sukkerkick få dere dit du ønsker.

PS: Ikke glem solkrem, solbriller, en solhatt, og et ekstra lag.

Lykke til, og God UteTur

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler