Ut på tur, aldri sur!

Særlig tenker du kanskje. Men når du er aktiv skilles det ut stoffer I kroppen som gjør deg lykkelig, og “høy på livet”.

Tidligere har man ikke klart å bevise virkningen av lykkestoffene, men i 2008 fikk forskerne et gjennombrudd. Endorfin skilles ut fra hypofysen og ryggmargen, og er det stoffet som gir deg en følelse av å kunne fortsette å gå eller løpe i det uendelige. Forskningen på området er begrenset, men fenomenet ble vitenskapelig dokumentert i februar 2008 av en gruppe forskere ved universitetet i Bonn, deriblant Henning Boecker.

Forskningsgruppen skannet hjernen til en gruppe mannlige langdistanseløpere før, og etter en lengre løpetur for å finne disse til løperes opplevelse av eufori.

Du trenger ikke være langdistanseløper

Det fine er at du ikke trenger å være langdistanseløper for å oppleve det samme. De fleste som bor i Norge har tilgang på en skog i nærheten, og her i Norge er vi veldig gode på og legge til rette nettopp for tur.

Det er ikke slik at man må sette seg i bilen og reise mange timer for å finne fine steder å gå tur. Har du sjekket skogen bak huset? På neste trikkestopp, eller den i umiddelbar nærheten? Om svaret er ja. Er det nok ikke deg denne artikkelen retter seg mot, men om du svarer NEI, bør du fortsette å lese.

Helgen er en perfekt annledning å komme seg ut på tur på. Det krever heller ikke så mye planlegging. Har du tenkt å være ute noen timer kan du enkelt lage med deg litt mat for å holde energinivået oppe? Hva med og spise lørdagsmiddagen ute i skogen? Det er ikke så vanskelig, ei heller krever det så mye planlegging.

eating
F.eks kan du steke noen kjøttboller, ta ut noen pitabrød fra fryseren (eller tacolefser, la de tine i sekken), kutt opp litt grønnsaker, og voilà så har du en perfekt middag som du kan nyte på turen.

Ikke gjør det vanskeligere enn det er. Vi i utepulsredaksjonen gleder oss til å se alle turbildene neste helg. Husk #utepuls

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler