Har du lyst til å begynne å løpe?
Mange tror at å kjenne blodsmak er ensbetydende med en god økt. Det stemmer overhodet ikke.  En god økt er en løpetur hvor du selv kjenner at du har kontroll hele veien. For å komme dit at du kan løpe en hel strekning er det enkelte ting du bør begynne med for å få en best mulig start.

Gå i oppoverbakkene
Det er en myte at man måler formen i oppoverbakker. Til og med de sprekeste langrennsløperene våre går på de fleste treninger i fort tempo i bratte bakker fremfor å løpe. Det er ingen poeng i å brenne alt kruttet på første motbakke. Hvis du har på deg en pulsklokke vil du fort se at du har samme puls når du løper som når du går i en bratt bakke. Ro ned, dette er ikke her du finner formen.

9839920435_a7c30a0847Ikke stopp
Kjenner du at du blir alt for sliten, kroppen begynner å henge. Istedefor å stoppe helt opp å hente pusten igjen bør du heller skru ned ditt eget tempo ett hakk eller to. Du vil ikke merke det umiddelbart slik du ville gjort hvis du stoppet helt opp, men du må kanskje vente 30sekunder mer før du kjenenr at pulsen blir mer behagelig.

Ved og ikke stoppe unngår du at muskler, kropp og farten forsvinner, og du lærer deg å kjenne din egen kropp på en helt annen måte enn ved og bråstoppe. Dette er signaler og verktøy du må lære deg dersom du ønsker å kunne løpe kontinuerlig. Så aldri stopp helt opp.

Egnet sted
Finn ett egnet sted å begynne treningen. Mange små vann har stier rundt seg, og er perfekte å starte på. Gjerne en strekning som er mellom 1,5 til 2km lang. Første steg på denne runden må være å løpe hele strekningen kontinuerlig. Ha hovedfokus på at du ønsker å løpe hele runden uten stopp. Dette kan ta mange runder å oppnå, men her er ditt første delmål. Derfor er det viktig å finne en strekning eller runde du kan fortsette å løpe på.

Plutselig løper du 2 runder…

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler