slabspeed2
Vi har testet andre generasjon av Salomon S/lab Speed 2

Det er bare å innse at denne skoen har en begrenset målgruppe, men den burde vært større. Dette er den perfekte skoen for deg som liker å gå nye veier bokstavelig talt. Hva med og legge løpeturen utenfor de kjente opparbeidede stiene. Dra til skogs, og utforsk er stikkord for Salomons nye trailsko. Denne skoen er ett monster for løping i skog, og myr. Med ekstremt grep på underlaget, lave vekt, og quicklace lissene som gjør at den sitter som støpt på føttene.

La oss gå tilbake i tid, til når vi testet første generasjon med S/Lab Speed. Skoen satt godt den gang også, men var i overkant stiv til å få den beste løpsfølelsen. Dog satt den godt, og man fikk virkelig følelsen av å verne om sine ankler siden den var så stiv spesielt der. Det var allikevel en liten følelse av at de var litt klumpete, tung, og kjip på foten.

Dette er rettet 100% opp med oppfølgeren Salomons S/lab Speed 2. Ikke bare har den fått seg en real oppgradering utseendemessig, men den er også blitt lettere, og føles ikke lenger stiv og klumpete. Følelsen av å løpe med den nye Speed 2 generasjonen er blitt en komplett løpesko ment for tøffere, våtere, og røffere terreng. Skoen er fortsatt en del stivere enn sine søstre, men det er en helt naturlig del siden denne skoen skal brukes i røft terreng, myr, skog, og steinete terreng.

Slipper å tenke på løypens utfordringer.

gripVi har blant annet testet den under årets løp av «Råskinnet» som er løping i vann, masse gjørme (masse gjørme), og ulendt terreng. Der andre slet i alt fra grusete nedoverbakker til sko som falt av i gjørma satt Salomons «råtass» som støpt på foten, og ga ett overlegent grep i alle de utfordrende terrengene. Man slapp enkelt og greit å tenke på like mange av løypens utfordringer som man ville gjort med mange andre typer sko, og man kunne fokusere på selve løpingen. Salomon har med sin Contagrip® teknologi gitt oss overlegent grep å en leken sko det er ment å vinne løp med.

Det virker også på oss som stoffet i den nye oppgraderte Salomoon S/lab Speed har blitt oppgradert slik at våt jord, og vann lettere skal støtes bort. Prismessig er den kanskje litt i stiveste laget, men dette er en sko det uten tvil er ment å vinne løp med. Skulle du allikevel like å både gå og løpe i fjellet tror jeg du vil få ekstremt glede av denne skoen også. Den er ett godt alternativ til store tykke fjellsko, og gir deg muligheten til å leke litt mer på tur.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler