Det finnes mange kjerringråd på hvordan du skal forebygge stølhet i kroppen etter en treningsøkt.  Det mest vanlige er å tøye ut før og etter trening. Nå kan nyere forking vise seg å ha oppsiktsvekkende funn  i forholdene tøying, og stølhet.  Ikke bare gir det ingen effekt i forhold til stølhet, men det kan også vise seg at om du tøyer ut før du skal konkurrere eller prestere på ett høyt nivå vil du bli hemmet av all uttøyingen.

Sjefslege ved Olympiatoppen Roald Bahr har i ett intervju med DN Aktiv sagt

– Det er en myte at uttøyning hjelper mot stølhet og muskelskader, sier professor i idrettsmedisin og sjefslege ved Olympiatoppen, Roald Bahr.
– Blir du støl, er det fordi musklene har gjort noe uvant, legger han til.

Når du trener vil stølhet komme fordi du ikke har trent mest mulig effektivt. Gjør du øvelser som kroppen din ikke er vant med å gjøre vil du fort bli støl. Derfor er det lurt å øke gradvis fremfor å kjøre i gang med de harde øktene.

Noen kjerringråd kan allikevel være verdt å prøve om du skulle være så uheldig å bli støl.
4309113524_b86f07e4c2_zOm de ikke virker fysisk kan de jo hjelpe mentalt som litt placebo.

Det sies blant annet at Ingefær, Omega 3, og kaffe skal ha en lindrende effekt for en støl kropp. Lag deg en juice eller en smootihe med masse ingefær om du ikke er så tøff at du tør spise den. Vannmelomjuice foreslås også som en fin stølhetshjelp.  En omgang i en varm badstu. Om ikke annet får du iallfall en bedre følelse mens du sitter inne i badstuen.

Styr unna

isbad, massasje og ruller. De har nemlig marginal effekt.

Ikke farlig
Det er ikke farlig å være støl. Du kan fint trene selv om du er støl.  Husk at det er mest vondt i begynnelsen til du får varmet opp kroppen. Men en fin metode for å lindre smerten i en kortere periode.

Den aller beste medisinen mot stølhet er å være aktiv så mye som mulig. Bruk kroppen din, skru av TV’en og vær aktiv.

Trenger du noen motivasjonstips for å komme igang med treningen kan du lese mer om det her.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler