Når du slipper å kjempe mot alle demonene, men har dannet vanemønstre blir oppgavene du skal fullføre enklere å utføre? Se for deg at alle oppgaver, treningen, spise sunt, og få arbeidet ditt gjort, skjer automatisk! Vel, automatisk blir det nok aldri, med mindre de klarer å oppfinne en chip som gjør alt dette for deg. Men hvis du programmerer din atferd med nye vaner, vil du slippe alle kampene.

Med en liten mengde disiplin kan du enkelt lage nye vaner som krever liten innsats å opprettholde. Her er 10 tips til å danne nye vaner:

 

 

1. Forplikt deg til 70 dager

fists-commitment-team_si– Åtte til ti uker er tiden du trenger for å gjøre en vane automatisk. Du kan lage deg f.eks. ett skjema eller bruke en kalender hvor du krysser av for å komme deg gjennom denne fasen. Bruk en tavle, sett strek for hver dag, lag en pakkekalender med enkle små gaver for hver gang du har gjort din nye vane. Hva som helst som kan få deg motivert til å komme deg over terskelen. Snittet har forskere kommet frem til at er 66dager.

 

2. Gjør det daglig

– Konsistens er viktig hvis du vil skape en vane. Hvis du vil begynne å trene, gå deg en tur på ett gitt antall minutter (Her er det viktig å være realistisk). Sett deg gjerne mål for hvor du vil være når dine 70 dager er omme, men ikke start med timelange turer. Start med 10min første uken, 15min uken etter, og ikke depp om du ikke klarer å skvise inn riktig antall minutter hver dag. Det viktigste er at du faktisk gjør det. Å bare gå et par ganger i uken vil gjøre det vanskeligere å danne vanen.

 

3. Påminn deg selv

– Etter to uker? Fire uker? i din nye hverdag kan det være lett å glemme. Legg påminnelser i kalenderen på mobilen om hva du skal gjøre hver dag, ellers du kan gå glipp av noen dager. Har du for liten tid har du gått ut for hardt.

 

4. Få med en kompis

friends– Finn noen som vil gå med deg og holde deg motivert. Flere som jobber mot samme mål gir mer motivasjon, og ikke minst mye hyggeligere.

 

5. Lag en «trigger»

– En «trigger» er som ett ritual rett før du utfører din nye vane. Hvis du ønsket å våkne opp tidligere, kan dette bety å våkne opp på samme måte hver morgen. Hvis du ønsket å trene, kan det være at du tar på deg treningsklærne med en gang du kommer hjem fra jobb.

 

6. Bytt ut tapte behov

– Hvis du gir opp noe som er vanlig, må du sørge for at du erstatter alle behov du har mistet. Hvis du ser på tv for å slappe av, kan du meditere eller lese som en måte å erstatte det samme behovet.

 

7. Bruk “Men”

– Dette er en fin teknikk for å skifte dårlige tankemønstre. Når du begynner å tenke negative tanker, bruk ordet “men” for å forstyrre det.

“Jeg er så dårlig til å komme meg ut……. MEN…..”

 

8. Influencere

– Tilbring mer tid med folk som allerede har vaner du vil speile. En nylig studie fant at å ha en overvektig venn indikerte at du har større sannsynlig for å bli overvektig. Du blir det du bruker tid rundt.

 

9. Gjør det som et eksperiment

– Hold avgjørelse til etter perioden er over, og bruk det som et forsøk på atferd. Eksperimenter kan ikke mislykkes, de har bare forskjellige resultater, så det vil gi deg et annet perspektiv på å endre vanen din.

 

10. Skriv det ned / visualiser

15– Skriving gjør dine ideer tydeligere og fokuserer på sluttresultatet ditt. Heng opp bilder av målet ditt. Er det å løpe ett marathon, heng opp ett bilde av noen som krysser målstreken? Er det og komme seg mer ut på tur? Ha bilde av en sti som minner deg på det du ønsker.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler