Vi mennesker er skapt slik at vi er litt ekstra redde for det nye. Når en treningsglad venn spør deg om du vil være med på tur tenker du kanskje at du bør trene først så du kan holde tempoet, eller at du ikke er god nok? SLUTT MED DET.

Det er nemlig slik at du kan få en rekke fordeler av å trene med en som du annser som bedre enn deg. Det er garantert IKKE slik at en som er i bedre form enn deg vil stoppe å le av deg når du kommer pesende noen minutter etter opp bakken. Det er IKKE slik at du blir pushet slik at du får blodsmaken før det har gått 100 meter.

Derimot kan det bli en veldig hyggelig og lærerik tur. En som har treningserfaring har en gang vært i dine sko. En som har treningserfaring kan dele masse erfaringer som vil gjøre tilvenningen lettere for deg, og  du vil ha noen å strekke deg etter.

Derimot kan det hende at det er en større terskel som skal bestiges. En dørstokkmil ikke så mange snakker om. Kan det være slik at du er litt redd for å få bekreftet at formen kanskje ikke er så god som du hadde tenkt?

5 Grunner til å trene med en som er bedre enn deg.

two-female-friends-jogging1. Du tar ett steg i riktig retning
De siste overskrifter har handlet om selvbildet til normdenn når det gjelder trening ofte er bedre enn formen. Kan det være slik at du også husker litt for godt formen for 10 år siden, men ikke har testet den i det siste?

2. Du får nyttige tips
Det er faktisk slik at en som trener regelmessig har mange gode tips til deg. De fleste vegrer seg overhodet ikke for å dele disse med deg. Snarere tvert imot.

3. Hjelp til å etablere rutiner
En som trener regelmessig vil ha mange gode tips og komme med om hvordan du kan få puttet inn treningen som en fast rutine. Det er nemlig forsket på at det er kun rutinemessig trening som gir effekt. En som allerede trener kan komme med mange nyttige tips til nettopp dette.

4. Overskudd og vennetid
Trening foregår sjeldent i ett veldig raskt tempo. Spesielt i begynnelsen. Det som er mest vanlig er å ha snakketempo på løpingen. Det gjør at du kanskej kan bytte ut cafeturen og heller få snakket med vennen din med klart hode under treningen. Det er lov å belønne seg en cafetur etterpå også, da vil kanelbollen garantert smake bedre.

5. Gir deg pågangsmot
OK, så er det kanskje litt kjedelig å få bevist at formen ikke var så god som du husket, men nå har du tatt det første skrittet for å komme deg i bedre form. Din fordel er at du fort vil komme oppover på den stigen om du oprettholder treningen.

Snart er det du som drar på din treningsglade venn og ikke motsatt.

Lykke til

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler