Når du starter jobben med å innføre en mer aktiv hverdag er det ofte kroppen som setter stopper for ferden din. Tenk deg selv, du går fra en kanskje en rolig tilværelse til å plutselig begynne å bevege kroppen din.

Om du noen gang har brukket noe i kroppen blir du for alvor klar over fort muskler forsvinner, og sener blir stramme. Det er på samme måte med en kropp som har vært innaktiv over lenger tid. Sener strammer seg og muskelmasse forsvinner. Da er det ikke så rart kroppen din reagerer når du først begynner å bevege deg mer. Selv uten at du har vært i total ro vil det være en stor forandring. Derfor er det lurt å tenke på at du skal forberede kroppen din på nettopp dette.

Yoga ett godt alternativ

Selv om Yoga ofte blir assosiert med alternative mennesker, mye rumper i været, og lite manndig er det ingen hemmelighet at dette handler om strekking, og oppbygging av indre muskulatur som faktisk er med å støtte alle utsatte ledd ved løping og andre aktiviteter. Former for Yoga er uten tvil en flott måte å forebygge slitasje i muskulatur, og gradvis jobbe kroppen opp til å bli sterk uten plager. Fordelen med Yoga er at mye handler om måten du puster på, noe som gjør at smertene ved utstrekkingen blir enklere å uttøve å man får enda bedre utbytte av det man ønsker å gjøre.
Her er en liten video av mange på youtube med tips til noen enkle yogaøvelser du kan gjøre.

Klassisk strekking

Synes du fortsatt yoga er litt for spesielt finnes det også mange gode videoer for mer klassisk strekking. Kanskje du husker noen fra fotballtreningen også.

Strekking er kjedelig

Det er ingen hemmelighet at tøying og strekking ikke akkurat den mest spennende delen av treningen. Sannheten er, mange av oss ønsker å bli mer aktive, sunnere og funksjonelle mennesker, enten dette betyr å være i stand til å løfte tunge poser ut av en bil eller holde opp med barnas uendelige energi. Stadig sterkere og i bedre form gjennom trening er flott, men hva hjelper det hvis din mangel på fleksibilitet betyr at du sliter med å komme deg opp av badekaret?

Fleksibilitet er evnen til å bevege seg gjennom et helt spekter av bevegelser. Noe som fører til mindre skader, færre problemer med muskler og forebygge andre problemer som smerter i korsryggen. Vår fleksibilitet kan forbedres ved å utføre mange forskjellige typer strekkinger.
Alt i alt, strekking og tøying bør ikke bli oversett bare på grunn av grunner som nevnt i begynnelsen. Ikke bare vil du få færre smerter og plager, et større spekter av bevegelse og bedre muskel justering. Du vil også være i stand til å utføre hverdagsoppgaver lettere, og med mindre skader.

Kanskje det er verdt tiden!

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler