Prestasjonsevnen går kraftig ned om du ikke får i deg nok væske. Mister du en hundredel av kroppsvekten din faller prestasjonene med hele 10 %. Derfor er det viktig å drikke både sommer og vinter.

Når du trener taper du væske. Blant syklister har dette vært en kjent sak i mange år, og det finnes utallige alternativer i utstyr. For oss “vanlige” aktive har ikke fokuset vært så tilstede. Men fakta er at kroppen består av 60 % vann, og når du trener, taper du væske – og du taper ekstra mye i varmen. Væskebalansen må opprettholdes for at kroppen skal fungere normalt. Hvis ikke blir du slapp og presterer dårligere. Når en person som veier 70 kg, mister 0,7 liter væske (1 % av kroppsvekten), presterer han eller hun hele 10 % dårligere.

Men det er ikke så gøy å løpe med en flaske som humper, eller ikke sitter godt på hofta. Det er heller ikke så behagelig å løpe rundt med en stor camelback på ryggen. Derfor har vi testet noen ulike drikkebelter beregnet for hoftebruk.

Vi har lagt til grunn i testen følgende kriterier:
– Passform.
– Flaskebeholder.
– Lommer til oppbevaring.
– Hvordan den sitter.

Salomon-Lab Advanced Skin 3 Belt:

salomon_16Uten tvil testens vinner. Salomon har lykkes med å lage ett hoftebelte som kjennes bra ut, og hvor du virkelig har muligheten til å ha med deg masse saker uten at det av den grunn kjennes i veien.Masse lommer, og en hendig flaske som bare blir mindre jo mer du drikker av den.Sitter godt på hoften.– Minus
Må være at den var litt vanskelig å få strammet om du er litt tynn, og ønsker å ha den tett på kroppen og ikke utenpå klærne.

Nathan Trail Mix:

nathan_25Ett fint drikkebelte som sitter godt på hoften. Her kan du samtidig blande deg forskjellig drikke, og ta med på tur. Sitter godt på hoften og rister lite under løping.Kjennes kanskje litt rart å fordele vekten på to steder, men dette tror vi bare er en vanesak. Fin lomme i midten som har plass til det viktigste.– Minus
Flaskene rommer litt lite drikke, og kjennes litt klønete å drikke av.

2XU Drikkebelte:

2xu4Første drikkebelte med hel flaske på testen. Beltet har kryssfeste foran, og det er strikkmateriale i beltet. Dette gjør at beltet føles mer behagelig ut når man er ute å løper. Fine lommer både til en energibar, nøkler og mobiltelefon på hver sin side. Ett bra flaskebelte.– Minus
Beltet må strammes veldig for at den ikke skal riste. Dette er enkelt å justere når man løper, men for at beltet ikke skal hoppe opp og ned i strikken må man stramme det skikkelig. Det føles alikevell ikke ubehagelig ut da beltet er elastisk.

Nathan Mercury 2:

nathan_1_14Nok ett belte fra Nathan som leverer. Dette er helt klart lillebroren til Trail Mix, og du har litt mindre plass til stæsj, men beltet sitter veldig godt på hofta. Sitter godt på hoften og rister lite under løping. Det er deilig strikk i materialet, og det er laget en genial løsning for beltet som blir til overs når du strammer det helt inn.– Minus
Flaskene rommer litt lite drikke, og kjennes litt klønete å drikke av.

Swix drikkebelte:

swix_1Her har vi en ganske standard drikkeflaskeholder fra Swix. Den rommer fint en liten flaske, og sitter godt når du strammer den. Det er ingen strikk eller andre elemter av behagelig å løpe med denne. Den gjør jobben sin og er enkel å få flaske ut å inn av.– Minus
Lommen kunne vært større, men med litt makt klarer du å lure en iPhone 6 ned i lomma. Litt enklere enn de to andre rene drikkeflaskeholderene gjør at denne får litt mindre score. Ett fint og rimelig alternativ.

Rossignol Drikkebelte Thermo:

rossignol_14Selv om selve flaskeholderen ser litt rar ut er den merkelig god å ha på ryggen. Den harde bakparten gjør at det kjennes som du får litt ekstra støtte i ryggen.Flaskebeholderen er foliert for å isolere bedre. Vi har ikke fått testet effekten av dette. Det er fint med to lommer på hver side med romslig plass til småsaker man trenger å ha med på tur.– Minus
Den ser kanskje ikke så snasen ut, men er veldig god å løpe med. Flasken er også rett, noe som gjør det litt vanskelig å få tak i den i fart.

Salomon Hydro 45:

salomon_23Salomon sin enkle flaskeholder er ett fint belte. Sitter godt, og selve flaskeholderen kjennes ut som en av de bedre i testen. Flasken rister lite siden den på en måte er i klem, og er festet med en kryssrem.– Minus
Plass til lite i lommene.

Rossignol Drikkebag:

rossignol_2Dette drikkebeltet egner seg nok best i skiløypene. Disse tankene funker bedre på ski til skibruk når du har mer flyt i bevegelsene enn du har når du løper.

Swix Drikkebag:

swix_2Denne er så og si identisk med Rossignol sin. Eneste forskjell er litt mindre polstring. Funker fint på rulleski, men aller best på vinteren.Fordelen med begge belter er at de rommer mye, og har store lommer til å ta med ekstra ting.Skal du ha en allright løpetur ville vi styrt unna disse.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler