Vi har testet rimelige hodelykter fra SILVA

Vinteren betyr korte dager. Du tenkte kanskje at det var en grunn for å ikke komme seg ut? Vi forstår at det frister litt mer med en varm peis og en sofa når det er bekmørkt når du kommer hjem fra jobb. Men visste du at naturen er magisk i nattemørket? Visste du at du slettes ikke må ut med mange tusen for å få lyst opp stien eller løypene? Er det snø attpåtil blir det fort en helt ny magisk verden som åpner seg.

VI har testet to rimelige lykter fra SILVA.

SILVA Cross Trail 2x

9069517209630_1113542_0_1_134670_jpgLykten er svært lett å sitter godt på hodet. På både løpeturene, og skiturene satt den godt på under hele turen uten å føles ubehagelig. Knappen for å slå den av å på var også veldig enkel å håndtere med hansker/hummerhansker på fingrene. Selv på en drøye 2 timers tur, hvor det var så kaldt at drikkebeltet frøs holdt lykten hele turen. Lykten har fem ulike lysmoduser å i snøen trenger du absolutt ikke ha den på sterkeste styrke som er 300lumen da snøen hjelper lyset godt.

Lykten har ett såkalt “Silva Intelligent Light” som kombinerer et sterkt fokusert langlys med et bredt lys.
Lykten er vanntett ihht IPX6-standard og kan brukes under tøffe forhold. Den tåler regn, snø og gjørme. Super også når det er kaldt!

Tekniske data:

Maksimal lysstyrke: 300 lumen
Avstandslys opptil 120 m
5 ulike lysmodus
170 gram

Konklusjon er at vi er veldig godt fornøyde med hodelykten, og at du får veldig mye for pengene om du går til innkjøp av denne.

Skal du ta ett litt større steg bør du bevege deg til

SILVA Trail Speed 2X

Trail Speed 2xDette blir som en Rolls Royce av disse to. Lykten innehar funksjonene til Cross Trail, men har vesentlig sterkere lys med hele 500lumen. Denne er veldig mye lettere enn den billigere modellen, og er kun en smal liten lampe som lyser ekstremt. Drar du på skitur med denne får du tilbake dagslyset.

Under turen får du varsel når batteriet begynner å bli lite. For å få det til å vare litt lenger kan du da slå på lyset med mindre styrke. Første gangen ble vi litt satt ut av det blinkende lyset, men etterhvert som vi forsto oss på hodelykten så vi helt klart det geniale med funksjonen. Trail Speed 2x er også utstyrt med “Silva Intelligent Light” som kombinerer et sterkt fokusert langlys med et bredt lys. Du kan velge mellom 4 ulike lysmodus og juster lyset etter terreng, vær, fart, etc. På tur kjenner du knapt at du har lykten på hodet, og begge lyktene kan lades enkelt via datamaskin eller i sigarett tenneren i bilen.

Tekniske data:

Maksimal lysstyrke: 500 lumen
Avstandslys: opptil 80 m
4 ulike lysmodus
Vekt: 62 gram
Batteritid: opptil 6 timer
Oppladbar Li-Po batteripakke

Konklusjon: Her får du MYE for pengene. Silva Trail Speed 2X kan lett konkurrere mot lyktene med mer lumen, og er like perfekt for sene joggeturer på høsten som en deilig skitur midt på vinteren.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler