Forhåpentligvis uten storm, men våren er uten tvil i anmarsj. Det er kun en liten påaske igjen før de fleste begynner å pakke vekk skiutstyr og trekke ut i vårsola. Til neste uke er det allerede spådd dobbeltsifrede varmegrader i store deler av landet og det er på tide å begynne å tenke på utstyr frem mot våren.

Har du som bjørnene trukket litt i hi i vinter, og nyttårsforsettene for lengst er brutt er det kanskje nå en fin tid og begynne tankene om og komme seg ut igjen. Våren er nydelig, og byr på mange lukter og solsstråler som biter deg i ryggen når du først kommer deg ut. Ett godt tips er å finne frem skoene og komme seg ut i den friske vårluften.

Om det er seg sykkel, jogging eller bare en rolig tur er det viktig og starte rolig slik at du ikke pådrar deg skader eller lignende tidlig i sesongen.

3 tips for å finne tilbake til løpeformen:

running

1. Del prosessen med å komme tilbake i form i to trinn.
Det første trinnet er å forsiktig la kroppen din tilpasse seg stresset av en repeterende effekt. Planlegg korte, langsomme gåturer/løpeturer, helst på mykt underlag de første tre ukene. Ikke bekymre deg om å bygge kondisjon.

2. 72-timers regelen.
Bein, muskler og bindevev trenger tid til å gjenopprette og styrke som svar på stress etter hvert løp. Av denne grunn er det best å løpe sjeldnere enn du kanskje vanligvis gjør i løpet av de første ukene. Start med å løpe/gå hurtig én gang hver tredje dag er en god tommelfingerregel.

3. Lytt til kroppen din.
Ikke løp hvis kroppen er sliten. Ta heller en ekstra dag eller to med hvile om du føler smerter. Å være litt tilbakeholden her vil spare deg fra en mye lengre tvunget pause på grunn av skade.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler