Det er mange som sliter med høye skuldre og stress.-Stress fører sjeldent med seg gode ting, man sliter seg ut mentalt, og når du har krysset en grense er det vanskelig å komme seg ovenpå igjen.

Men visste du…

At det er mange som bruker trening for å kontrolere sress,  så vel som for å se bedre ut, bli sunnere og alle de andre grunnene. Om trening ikke er en del av livet ditt nå kan det være en ulempe når det gjelder daglige stressende situasjoner. Ved å starte å trene, kan du lære å stresse mindre.

Det er kanskje ikke tilfelle for alle, og det er andre måter å takle stress, men for veldig mange er trening den mest naturlige, effektive og billigste måten å mestre stressmekanismen. Trening og stress er nært beslektet.

Hva kan man gjøre?

Hvis du ikke har en veldig aktiv livsstil, og ofte føler seg kvalt av stress og depresjon, kan det være lurt å ta notater.

Her er de viktigste måtene å utøve og stress henger sammen:

Kroppsbalanse
Når du er stresset, kjenner kroppens systemer det (hjerte, nervøse, respiratoriske, muskuløs etc.) For at disse skal samarbeide effektivt er trening med på og lære kroppens systemer å samhandle på en sunn måte. Når kroppen brukes til trening utløser den nemlig en rekke av de samme reaksjonene som du får ved stress, men er mer kontrolerbare. Å bruke trening for å lære kroppen å takle stress fører direkte til en bedre samlet reaksjon.

Endorfiner
Dette er din naturlige smertestillende som gjør deg  “høy”. Selv om mer forskning er nødvendig, er det ingen tvil om at lange perioder med moderat til høy intensitet trening, har en lykkelig innvirkning på dine følelser.

Kjemp eller flykt
Dette er din naturlige reaksjon på en stressende situasjon. Problemet er at mye av dagens stress ikke krever fysisk tilstedeværelse. Kroppen din gir fortsatt kjemikaliene for det, som kan være skadelig hvis de forblir. Den beste og mest logiske måten å fjerne kjemikalier, er å faktisk å gi den litt mosjon. Da kvitter du deg med stoffene du ikke vil ha i kroppen.

Rytme
Det høres kanskje rart ut men med litt mosjon, som løping og sykling, kan du komme inn i en rytme. Det rytmiske flyten av en gjentakelse handling gjør at du lettere kan slippe tankene og bekymringene dine. Det er litt som å fokusere på noe og alt på samme tid. Det er din tid. Bare husk å holde et øye med hvor du går!

Sosialisering
Noen sport eller trening med venner, gir deg muligheten til å sosialisere, som du kanskje ikke vanligvis får. “Å ha en latter” med venner er mer enn bare moro. Det gir deg en sjanse til å dele dine problemer, og vet at noen er der når du trenger dem.

Bedre søvn
Mangel på søvn fører ofte til en ond sirkel. Du blir mer stresset og engstelig i løpet av dagen, noe som betyr at det er enda vanskeligere å sove om natten. Øvelsen ikke bare bidrar til å bryte denne syklusen, men kan føre til en positiv syklus i stedet. Når du sover godt, vil du ha mer energi i dag og bli mer produktiv.

Organiser livet ditt
Stress er ofte forårsaket av en mangel på organisering og planlegging, enten det er i arbeidslivet eller familieliv. En treningsøkt plan, hvor du setter deg mål og til slutt har en følelse av prestasjon, vil hjelpe deg med å overføre disse ferdighetene til resten av livet.
Når det kommer til stykket, er enhver trening er bedre enn ingen. Ikke bekymre deg om hvilken trening som er best for andre, fokusere på deg selv og hva du liker. Hvis du ikke er sikker, så prøv forskjellige til du finner noe DU liker å gjøre

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler