Mange opplever å mangle mål og mening med det å skulle ta seg en tur ut. Det finnes ulike aktiviteter du kan benytte deg av. Nettopp for å gjøre noe med dette. I denne serien tenker vi å ta for oss ulike aktiviteter du kan bruke som motivasjon for å komme deg ut.

Stolpejakten er nettopp en motivasjon til å komme seg ut. På ulike destinasjoner over (foreløpig) hele østlandet er det plassert ut stoper med ulike farger. Disse skal du finne å registrere, og du kan laste ned gratis kart som forteller deg hvor du finner stolpene.

En av våre lesere tipset oss om “Stolpejakten” og sier,

@brandvold84

“-Jeg synes det var et veldig fint tiltak som fikk meg og min kjære ut på tur sammen. Vi er begge veldig glade i å trene, men trener mest hver for oss for å få best mulig treningsutbytte (spesielt ettersom jeg ikke klarer å henge på han når han løper). Dette var en veldig fin måte hvor vi begge kunne være aktive på begges premisser. Vi fikk virkelig brukt hode i forhold til orienteringsevne og kroppen ettersom man må bevege seg. Det er en utrulig sosial aktivitet hvor mange kan delta på lik linje. @brandvold84 “

Finn stolper og registrer

Målet er altså og finne stolper, men uten tidspress. Her ett fint sosialt tiltak som utfordrer til å bevege seg ute å være aktiv.

Torunn Brandvold som tipset oss sier videre: “-Jeg er ikke så glad i å bruke kart ettersom jeg føler at jeg ikke mestrer det. Her fikk jeg øvelse og ble tryggere, dette vil jeg ta med meg inn til fjellturer”

Startet på Toten
Stolpejakten startet på Toten i fjor og har allerede i år utvidet til hele 17kommuner på østlandet, Bergen samt 4 bydeler i Oslo. Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i de forskjellige kommunene. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet.

Stolpejakten er et gratis tilbud. Hovedkart med inntegnede stolper blir distribuert, stort sett, til alle husstander i kommunene.

Vi applauderer alle tiltak som gjør folk aktive.
Ønsker du å lese mer om hvor du kan finne stolper kan du gå på den offisielle nettsiden www.stolpejakten.no

Glimrende tiltak som vi gjerne ser mer av.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler