Det er ikke alltid like lett å komme seg ut på tur. Spesielt om du aldri har vært så mye på tur i området du bor. Heldigvis finnes det andre som er kjente, som kan vise deg nye veier og samtidig bistå deg og sette deg i kontakt med andre mennesker som også liker å gå tur.

Utepuls.no var på tur med Den Norske Turistforeningen i Oslo marka:
Ganske enkelt logget vi oss inn på dnt.no og fant en rekke aktiviteter i nærområdet som turistforeningen arrangerer. Denne helgen var det alt fra flaggermus-safari til en deilig søndagstur til en av de kjente turistforeningshyttene i Nordmarka “Kobberhaughytta”. Utgangspunktet var Sørkedalen Skole, og det var gitt god informasjon til hvordan vi kunne komme oss dit både med bil, og buss. Vi ville teste DNT sitt tilbud og tok med oss en liten sekk med litt drikke og en liten matbit og møtte opp i turskoene våre.

Bålkos ved lavvoen til Kobberhaughytta.

IMG_7322

Midtveis, og en liten rast for de som trengte det

Absolutt ikke alene.
Turen i dag var ett sammarbeid mellom DNT Oslo og Drammen, og riktig så mange hadde tatt turen til Sørkedalen Skole for å bestige Nordmarka samlet i flokk som en gjeng med fjellgeiter. Dette var en tur med middels vanskelighetsgrad og det var store å små, noen med staver, og alle med godt humør. DNT stilte med mange guider som skulle ta oss opp til den velkjente Kobberhaughytta. Der skulle det etter planen bli både bål og nystekte kanelboller. Dessverre var det litt for mye is og snø i blåsti-løypene opp, så vi ble nødt til å ta grusveien opp. Turen var ca 5km hver vei.

IMG_7357

Barna kunne både gå på stylter, huske og ri på trehester

Fine rammer
På veien opp gikk snakken høyt, og barn og voksne fant nye turkamerater. En kjapp rast på idylliske Finnerud gård der man både ventet inn gruppen, og kunne ta seg en liten rast før turen fortsatte i motbakkene opp til Kobberhaughytta. Plutselig rundt den ene svingen ser man Kobberhaughytta, og flere så dagens mål. Vel fremme ble bålet fyrt opp ved gapahuken og DNT hadde overraskelse med kokekaffe og pølser og marshmallows til barna. (Det ble kun barna da det i dag var overraskende mange som hadde tatt turen, over 70stk)

Det var stor stemning og fantastisk vær. Mange fikk seg nok en ny turkompis, og på hytten var det flere aktiviteter for barna.

Så neste gang du er i tvil om hvor du skal gå, sjekk ut Den Norske Turistforening der du bor.
Finn ditt lokallag her

#TakkForTuren

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler