Liker du og utforske nye løyper?

Kanskje liker du å bare løpe i skogen, oppdage nye steder. Gå dine egne veier? Det ender fort med at stien man fulgte tar slutt eller man ikke finner den igjen. Da er er Salomon XA Enduro skoen for dine ben. Kort oppsumert, makan til gode terrengsko har vi ikke testet tidligere.

Kan kjennes som en allroundsko

Demping som ikke tar bort følelsen av underlaget.

Demping som ikke tar bort følelsen av underlaget.

Salomon XA Enduro har alt du behøver i en god løpesko. Den er ekstremt stabil på foten, og har veldig god demping til å være en terrengsko. Dempingen er tilstede uten at det går ut over følelsen av underlaget. Det er nemlig viktig å misforstå. Når du får skoen på foten kan den lett kjennes som en allroundsko siden den sitter så godt på foten, og du umiddelbart oppdager en deilig demping. Den kan sikkert brukes til alle terreng og var slettes ikke værst å løpe med også på asfalt og hardere stier. Men, det er først når du går offroad du virkelig får kjenne denne skoens egenskaper.

 

Slutt på blåknuter

På både vår og høst er det ofte utfordrende å løpe i skogen da det fort kan være vått, og glatt i enkelte partier. I vår test var det begge deler.
Skoen sitter ekstremt godt på foten med sitt “Quicklace” system. Dette har vi nevnt før om skoene fra Salomon at vi liker veldig godt. Man slipper lisser som går opp, man strammer, og pakker bare enkelt lissen inn i lommen. Det er slutt på blåknuter man ikke får opp etter endt løpetur i myr og mark. Knuter man forgjeves prøver å lirke opp på gjørmete sko. Her løsner du bare på strammeren så er skoen enkelt av foten.

La oss ikke bruke tide på å forklare hvor enkelt “Quicklace” systemet er. For det som virkelig er gøy er stabiliteten du får på bena. Skoene sitter som støpt på foten, og man kjenner at den gir deg støtte under hele løpeturen uten at det føles ubehagelig. Enkelte sko med mye støtte føles ofte stive og litt enkle å løpe med. Vi tenker knapt på at skoen er noe stivere enn en vanlig “asfaltsko”. Det er spesielt når terrenget er mer utfordrende vi merker stabiliten i skoen. Salomon har også utstyrt skoen med en slags “indre sokk” som gjør at du er mindre utsatt for kvister og andre ubudne gjester i skoen.

En utmerket følgesvenn for deg som ikke nødvendigvis legger turen til gangveier eller opparbeidede grusstier i skogen. Dette er uten tvil skoen for deg som vil utforske.

 

Utfordrende steiner, røtter og gjørme

Skoens såle sitter godt på glatte steiner, røtter og i gjørme.

Skoens såle sitter godt på glatte steiner, røtter og i gjørme.

I vår test av Salomon XA Enduro ble vi forbløffet over hvor ekstremt bra grep skoene har. Dette oppdaget vi fort da vi tok testturer i “vårbløt” skog med glatte røtter, og gjørme. Skoens såle er ekstremt god på glatte overflater, og tross utfordrende terreng som skulle forseres skled vi ikke en eneste gang. Skoene limte seg godt til underlaget, og det føles og ekstra “trygt” å løpe i litt mer utfordrende skogsløyper.

Alt i alt er det mye å glede seg over i Salomon sin nye sko. Skoene er perfekt for deg som vil utforske skogen.

Tommel opp fra utepuls redaksjonen. Ut og løp

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler