Utepuls.no vil i ukene fremover teste ulike treningsprodukter. Det er ingen hemmelighet at man bør få i seg proteiner etter en treningsøkt. Ernæringsfysiologer krangler seg imellom, noen mener man får i seg nok i det daglige inntaket, mens andre mener man bør tilføre.

Det finnes ett hav av ulike produkter man skal bruke etter en treningsøkt, og vi vil teste ulike produkter utover høsten slik at du kan få en liten pekepinn på hva du kan forvente deg av de ulike produktene. Vi har satt tsammen en testgruppe med 5 personer som hver uke skal teste nye produkter.

Fjerde leverandør ut i testen er restitusjons drikker og barer fra «Maxim».
Produktene vi har testet er: (lenket til produktenes hjemmesider)
PROTEIN BAR  – LIQUORICE
PROTEIN BAR  – SOFT RASBERRY
RECOVERY DRINK  – STRAWBERRY
PROTEIN BOOST – VANILLA

MAXIM

Testens første fulle fem-stjerner får den nye baren til Maxim

softrasberryfivestarDet er ikke så lett å vite hvor man skal begynne. Men vi er virkelig FORELSKET. Ja, vi er helt villt forelsket i Maxims nye “proteinbar Soft Rasberry”. Her har virkelig Maxim funnet nøkkelen til en mer spennende innpakning av proteiner. Den er rett og slett flere av testpanelets beste sjokoladeopplevelse. Den er så lekkert innpakket med en slags tykk bringebærgele/saus på toppen av en proteinfudge som bare smelter på tungen. FARLIG god, men uten at du hiver innpå med for mye kalorier av den grunn. Kun 167kcal pr bar er godt innenfor akseptabelt, og uten tvil den som det har blitt fråtset mest av under testene denne uken.

A60464r_3Det er ikke bare den nye proteinbaren til Maxim som begeistrer. Alt i alt er produktene godt likt, og for den lakrisglade blir Maxims 50grams “proteinbar med lakrissmak” godt mottatt. Her tar vi selvsagt hensyn til at alle ikke er like begeistret i lakris, men baren fremstår som en behagelig bar å spise for å få i seg mye proteiner. Den har heller ikke det værste inneholdet av sukker, men det er klart at Maxims produkter inneholder mer sukker generelt enn mange andre merker vi har testet. Unntaket er den nye “Soft Rasberry” som inneholder kun 0,9% sukke, men til gjengjeld inneholder søtningstoffer. Tommel opp for smak, og god stemning blant testpanelet som ikke hadde mye problemer med og få i seg nok proteiner denne uken. Maxims produkter inneholder rikelig med proteiner, og konsumerer du en helt lakrisbar får du i deg hele 50gram proteiner på ett blunk.

maxim-protein-boost-480ml-chocolate-2Recovery-Drink_maxim_category“Recovery drikken Jordbær” smakte godt, men var litt kvalmende hvis man ikke fikk ristet den godt nok. Dessverre er det litt lite luft til å riste den skikkelig før man skal drikke den. Det er ikke like digg med klumper i melken. Dette var også tilfelle i “Vanilje drikken med 50gram proteiner”. Ikke verdens undergang, men litt styr når man alikevell står der litt sliten etter en treningsøkt å få klumper i en ellers så god drikke. “Protein Boost vanilje” smakte også godt, og gir rikelig med proteiner etter en treningsøkt. Perfekt for den som synes det er litt tungt å spise rett etter en økt.

Alt i alt gode produkter. Recovery Drinken med jordbær ble litt i søteste laget for enkelte i testpanelete, men den finnes også i andre smaker. Konsistens på proteinbarer blir godt likt. Det samme gjelder drikkene (om man får ristet den skikkelig så den ikke klumper seg) Gode alternativer til trening, men gir kanskje litt inntrykk av mangel på den største lidenskapen ovenfor litt mer seriøs bruk innen idrett. Vi sitter igjen med en liten følelse av at dette er laget mest for det kommersielle markedet. Vi savner også aminosyrer i produktene.

Men igjen. Skal du skjemme deg litt ekstra bort. TEST Proteinbaren med bringebærtrekk esom en ypperlig snacks både til kaffe som trening. Vi ELSKET den. Dessverre fant vi ingen link på Maxims sider i Norge.

Test Ernæring - Etter Trening - Maxim
Smak
Følelse
Ernæringsmessig
Proteinbar Soft Raspberry
Proteinbar Lakris
Recoverydrikk
Pluss
  • Smaker godt
  • Mye proteiner
  • Lite kunstig søtning
Minus
  • Proteinshaken klumper seg lett
  • Litt mye kalorier i enkelte produkter
  • Mangel av Aminosyrer
3.5Totalscore

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler