Tomatiserte blåskjell
Dette trenger du:
3 fedd hvitløk hakket
2 chili hakket uten frø
1 dl hvitvin tørr
2 SS oregano
1 SS timian
1 boks tomater ( helst plomme tomat)
1 SS sukker
1/2 sitron ( saften av den)
Salt/ pepper
Blåskjellene vaskes og renses
Fyll en bolle med vann, klem på blåskjellene de som ikke lukker seg kastes.
Fres grønnsaker og krydder i pannen med litt olje, dette gjøres på kjøkkenet hjemme. Blandingen has over i en boks med lokk. Kan gjøres dagen i forveien .
Pakk de vaskede blåskjellene inn i avis papir. ( har du isbiter kan det være lurt å fylle en pose og legge inni pakken.
Ta med en rull aluminiumsfolie, blåskjellene skal dampes i det. Fylles over i to like store pakker tilsett hvitvin , ta dobbelt lag med folie i hver pakke.
Kokes på bålet eller engangsgrill
Koketid blåskjell ca 5 min, sjekk at skjellene har åpnet seg.
Grill eller stek gjerne brød ved siden av.
Legg igjen kommentar