Vi gir deg 8 gode grunner til å være aktiv (som ikke har med utseende og gjøre).

Det er ikke noe galt med og ville se bra ut, og gledelig nyheter er at det er en av bi-effektene ved å bli mer aktiv. Alt dette florerer det av tips om på nettet, men det er ikke det som er den viktigste grunnen til å være aktiv. Glem #SK15 (Sommerkroppen). Vi gir deg 8 gode grunner til å være aktiv (som ikke har med utseende og gjøre).


1. Du blir i bedre humør
Er du i litt dårlig humør, eller føler deg sliten hjelper det å komme seg ut å røre på kroppen. Du  frigjør endorfiner som virker positivit i lettelse av stress, angst og gjør at du føler deg gladere og mer avslappet. Er du helt i kjelleren har forskning vist at man får enda mer energi av å gjøre energisk trening med flere.

2.Du sover bedre
Dette er naturens måte å belønne deg for at du gjør noe bra for kroppen din. Studier har vist at opptil 67% av vanlige mosjonister sier de får en god natts søvn etter trening.

3. Det hjelper på hukommelsen
Noen gang følt at du er sliten, stresset og glemmer ting fort? Ta deg en tur ut, den friske luften, endorfinene, og hjernen har godt av en pause i blant. Plutselig husker du også hvor godt det faktisk var å komme seg litt ut.
1449639544_387fb3405c_o
4. Du blir mer kreativ
Hvis du allerede er i form, kan treningen hjelpe deg til å bli enda mer kreatvi og komme på ideer. Ny forskning har funnet ut at vanlige mosjonister som syklet undeer en krativitetstest gjorde det  bedre enn ikke-utøvere.

5. Du minsker risiko for kreft
Hvilken type trening og hvor mye er ikke helt klart, men forskning viser at fysisk aktivite har lavere risiko for brystkreft og livmorkreft.

6. Du lader batteriene bedre
Sykling, selv ved moderat tempo 2-3 ganger i uken, kan øke energinivået med 20 prosent og redusere tretthet med 65 prosent; en løpetur eller annen cardio trening kan også redusere utmattelse. Grunnen: svette øker stoffskiftet og øker produksjonen av hjernen kjemiske dopamin, og som hjelper deg å føle deg mindre sliten.

7. Mer selvsikker
Bare det å vite at du har gjort noe bra for deg selv vil gi deg en enorm boost som vil smitte over på andre ting du gjør.

8.  Du vil ha færre sykedager
Det er ikke helt klart hvordan regelmessig mosjon bidrar til å holde deg fra å få forkjølelse, influensa og andre sykdommer, men forskning tyder på at trener du minst 2-3 ganger i uken gir det resultat i en sterkere evne til å bekjempe bakterier og virus.

Kom gjerne med dine gode tips i kommentarfeltet.

God #Utepuls

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler