Når været er dårlig og du helst skulle løpt inne. Kanskje du kan løpe ute alikevell?
Selv om forskning viser at og løpe på tredemølle er omtrent det samme som å løpe utendørs har vi tenkt å gi deg noen gode grunner til å løpe ute.
Ulemper med tredemølle vs. å løpe ute Trener du på tredemølle kan du helt klart ha noen unike fordeler, men kan det også være skadelig for langsiktig utvikling hvis du sjeldent løper ute.

Du lærer ikke tempo på en tredemølle

Du kan løpe i en gitt fart på en tredemølle, der er det lett å “sette en fart og så glemme alt annet fordi båndet “løper” for deg”. Dessverre lærer ikke dette deg å løpe i terrenget. Der må du gjøre mange andre manøvrer for å opprettholde ett jevnt tempo. Som en konsekvens vil du dermed slite med å kunne holde samme jevne fart ute rett og slett fordi du ikke klarer å justere for variasjonene i terrenget. Andre verdifulle effekter av å løpe ute er at du løper i ett mer variert terrreng. Dette gir deg en bra muskulatur som er med på og stabilisere amkler og generelt stabiliseringsmuskulatur.

Tredemøllen er kjedelig

For de fleste er løping på tredemølle kjedelig. Ute i naturen passerer du masse natur. Det er lettere å la tankene fly bort når du er ute kontra en mølle med blinkende lys.Tiden går også fortere fordi du kan se på naturen rundt deg mens du løper. Du slipper å titte ned på klokken rett foran deg. Minuttene flyr fortere når du kan kikke rundt deg kontra stirring på klokken på tredemøllen. Når du kjører en tøff treningsøkt ute, vil du etterhvert se og “føle” målstreken nærme seg. Du har en mer naturlig følelse av gjenværende avstand.
Kom deg ut i naturen. Det er bare å kle seg etter været, og du får masse frisk luft.
Har du noen gode tips for å droppe tredemølle, men komme deg ut i naturen? Gi oss beskjed i kommentarfeltet, vil vi gjerne høre din historie.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler