Ingvild Flugstad Østberg er ei velkjent jente i skimiljøet. I 2015 ble hun verdensmester på lagsprint i Falun, og det er ikke tvil om at denne jenta bruker mange timer på trening. Aller helst utendørs.

“Det beste med og trene ute er den deilige følelsen når du kommer inn etter en økt med masse frisk luft.”

 

Ingvilds sikre tips om du sliter litt med motivasjonen er ganske enkelt, “Finn deg noen du kan trene sammen med. Trening med en venn er ofte morsomere og kan virke veldig smart for å ikke droppe ut. Når man har en avtale er man mer “forpliktet” enn om du skal ut selv.

Planlegg gjerne hele uken, -Når skal du ut?. Det er ikke det at du skal få dårlig samvittighet fordi du ikke fikk trent en dag. Men det gir deg en god oversikt, og mer forutsigbarhet. Da er det lettere å ikke droppe eller gjøre noe annet. Fokuser på følelsene etter trening. Når du kommer inn etter frisk luft selv om det regner så er det en veldig god følelse.

Gjør aktiviteter med flere.
Ingvild er en habil fotballspiller, og spiller for Raufoss i 2 divisjon for kvinner, og bruker også fotball som trening i forkant av skisesongen. Det å samle masse venner og lage å lag en fotballkamp på løkka, da får du mye aktivitet og moro i samme slengen uten å tenke at det er trening.

Varier treningenUntitled-1
Varier  trening. På den måten blir det mindre kjedelig. Ta en løpetur den ene dagen, gå en fjelltur, svøm gjør forskjellige aktiviteter. Er det dårlig vær kan du for eksempel ta en intervalløkt istedenfor løpeturen. På den måten har du høyere intensitet, tiden går fortere, og du glemmer fortere det dårlige været.

Det meste kan du gjøre ute.
Finn en gressflekk du kan boltre deg på. Der kan du ha uttallige ben, mage, arm øvelser. Har du en benk i nærheten i tillegg kan du bruke den, eller en venn. Bruk hverandre som vekter. Det er mange muligheter til å legge inn litt styrketrening når man er ute.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler