Du er kanskje en av de som føler at du må ha ett medlemskap for å trene? Å sette seg i bilen å kjøre til treningsstudioet er en del av rutinen før trening. At du må løfte vekter, eller bruke maskinene. Dutar oppvarmingen på tredemøllen, selv om solen skinner og det er deilig temperatur  ute for en jogg. Alt dette er vaner, og vaner kan du forandre. Kanskje er det på tide å dumpe trenignstudioet?

Det er ikke uvanlig at du tenker akkurat slik. Flere og flere har rømt inn dørene på ulike treningskjeder. Vi betaler gjerne i dyre dommer, og vi føler nesten en trang til å være medlem bare for å kunne si at vi trener. Det har blitt en hype rundt dette å trene inne, og mange mener du ikke kan trene like bra ute i naturen. Det er kanskje ikke samme scwhongen å si at du er medlem av turistforeningen som at du er medlem på en av de større kjedene. Men hvis du legger alt dette til siden, og ser på hva du faktisk er ute etter. Kanskje er det å holde seg i form det viktige. Kanskje vil du ha litt muskler? Det får du også ute.

Her er 7 gode grunner til å dumpe innetrening

 1. Det er DYRT!
  Bruk av naturen er stort sett gratis, mens ett medlemskap i en av kjedene fort koster godt over 500,- kroner i mnd.  Bruk heller pengene på noen spreke treningsklær som du kan bruke på en løpetur i marka.
 1. Sosialt
  Det er faktisk mer sosialt å ta seg en tur ut. Der kan du møte på folk som ikke bare er i sin egen verden med hodetelefonene på.
 1. Oppfriskende
  Det er ingen tvil om at frisk luft utenfor er overlegen den resirkulerte luften du puster inne i en bygning. Frisk luft vil også gi deg mer energi. Bare 20 minutter med trening ute tilsvarer at du drikker en kopp kaffe i form av sine energigivende effekt.
 1. Mindre rutine
  Uforutsigbarhet er viktig for kropp og hode. Når du trener ute, hver dag er miljøet litt annerledes. Selv om du trener i samme park eller samme løype er sjansene for at været og omgivelsene aldri vil være de samme som de var dagen før store.
 1. Du brenner flere kalorier ute
  Du er ganske begrenset på tredemølle eller ellipsemaskin. Klart du kan justere stigningen, men ingenting slår variert terreng utendørs. Trening ute fremmer “muskel forvirring”, som hjelper kroppen forbrenne mer kalorier. Ute vil du sannsynligvis også trene lenger enn du ville gjort innendørs på et treningsstudio fordi  du innendørs antakelig stadig vil sjekke hvor mye tid du har igjen på maskinen. Det er lettere å miste oversikten over tid og trene lenger når du trener i et vakkert miljø.
 1. Du vil føle deg bedre
  Skotske forskere oppdaget at de som trener ute har 50 prosent større positiv effekt på mental helse enn de som bare går på treningsstudio. Utetrening er knyttet til stressreduksjon, reduksjon i følelser av spenning og sinn, og deltakerene viste færre symptomer på depresjon.
 1. Uendelige muligheter
  Trene ute gir deg uendelige muligheter. Du kan bruke alt du ser rundt deg som treningsutstyr. Ser du en lekepark løp inn og ta deg noen hangups. Se etter om du kan hoppe opp noen trapper. Du kan løpe akkurat så langt, og så lenge du vil. Det er kroppen din som justerer tempoet. Og du vil få deg en fin tur.Lykke til

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler