Kanskje er du på flyttefot, barn og famile, jobbsituasjon. Det finnes en rekke hindere for deg og “treningen”. De fleste tenker mer enn en gang i uken at døgnet skulle hatt flere timer.

I kortere eller lengre perioder kan treningslyst, overskudd, eller tid bli til ett stort hinder for å komme seg ut og holde seg i aktivitet. Da skal det store krefter til for å forandre hverdagen. Det finnes ingen enkle tips til hvordan du kan snu en slik situasjon, ei heller ingen fasit. men det finnes enkle grep (enkle, men ikke dermed sagt at det er enkelt og fullføre det). Alt handler til syvende og sist om deg

Her kommer noen tips til hvordan du kan få fart på treningen igjen.

møter veggenTiden strekker ikke til
Den velkjente “tiden strekker ikke til”. Den er i aller høyeste grad reel, men det er også noe som heter at man får tid til det man har lyst til. Det er kanskje her man kan snike inn minuttene som gjør treningen fullførbar alikevell.

Planlegg tiden din. Kanskje bruker du alt for mange minutter mellom hver ting du gjør på og “slappe av litt i sofaen”. Hvis du tenker litt etter “storhetsdagene” da du kom deg ut vet du jo av erfaring at trening gir mer overskudd enn sofaen. Uansett hvor sliten du føler deg. Det vil ikek si at det er noe enklere, men noen ganger kan det være lurt å tenke tilbake på tidligere erfaringer, og stole på de.

Lag deg ekstra tid med og legge frem treningstøyet du skal bruke, på denne måten erfarer mange at det blir enklere og komme seg ut. Evt kle på deg treningstøyet med en gang du står opp/kommer hjem fra jobb/har lagt barna. Da skal det mer til for å ikke ta seg en liten tur ut.

Har ingen overskudd
Det er faktisk slik at det mentale spiller en stor rolle for “treningslysten”. Det er kanskje vanskelig og fokusere på ett enkelt mål når man har mange baller i luften. Viktigere ting som skal løses eller fikses. Da er det viktig og ikke glemme at det FAKTISK er lov og ta pauser fra treningen.

Tungt og komme i gang igjen
JA!!! Det er faktisk ganske tungt og komme igang igjen, og det krever ekstremt mye av deg og gjennomføre de første turene etter ett korter/lengre opphold. Jo lenger du har holdt deg uten trening jo vanskeligere blir det og komme seg i form igjen. Dette burde jo være en stor motivasjon for og komme seg ut å trene litt i seg selv.

Litt er bedre enn ingenting
Om du bare gjør litt, er det også “ok”. Det viktigste er at du holder hjulene i gang. Da vil det også bli enklere og komme tilbake når motivasjonen er stigende. Er du av typen som liker og konkurrere. Meld deg på noen konkurranser. Selv om du ikke har formen inne, eller blir noe mer motivert til å trene akkurat der og da vil du alikevell være mer bevisst på hva du egentlig driver med, og det vil bli enklere og hente opp treningsmotivasjonen når tiden er moden og alt rundt deg har roet seg.

Det er lov å møte veggen innimellom. Bare husk at jo kortere periode, jo enklere er det og komme tilbake.

Lykke til.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler