Trening trenger ikke å bety at du må torturere deg selv. Det finnes mange måter man kan være med på ting som hjelper deg til en mer aktiv hverdag. Her er 10 aktiviteter du kan teste for å få fart på formen. Samtidig som du har det gøy.

Karate

Dette er en av de beste kroppsmessig da du bruker kroppen og får opp pulsen, bygger muskler og selv forbedrer konsentrasjonen. Sørg for at du går til en klasse som er for nybegynner hvis du ikke har gjort det før.

Fotball

Uansett ferdighetsnivå er fotball høyt oppe på listen. Fotball gir deg en form for intervaller da du løper, stopper, løper veldig mye. Er du med på ett fotballlag vil du også få det sosiale, samt være enklere å møte opp på trenigner/kamper siden det er flere på laget. Garantert en rask formutvikling.

Orientering

Tror du at du kan navigere i skogen med bare et kart, kompass og dine instinkter for å hjelpe deg? Det er som en gigantisk skattejakt – du har til å nå en rekke kontrollposter i den raskeste tiden, så det øvelser både kropp og sinn. Dessuten vil du også her få innlagte pauser mens du leser kart og stempler kortene dine. Mange idretssforeninger har organiserte orienteringslag både for å gå og løpe, samt karusellrenn.

Klatring

baby-climbing-11142012_feDette er en fin måte å bygge overkroppen og få en all-round trening. Du kan gjøre det både ute og  inne, og du velger selv eget tempo. Mange steder har det nå også blitt bygget utendørsannlegg. De fleste klatreklubber har egne “prøve-på” kvelder hvor du får låne utstyr og teste.

Paintball

Det er raskt, morsomt og gir deg et skikkelig adrenalinkick. I motsetning til andre gruppespill der du alltid er en del av handlingen. Selv om du ikke er super sporty, kan du vise seg å være en ekte skarpskytter, og alikevell fungere godt i paintball.

Streetdans

Lær deg breakdance og hip-hop. Masse organisasjoner tilbyr street-dans klasser over hele Norge. Hvorfor ikke snøre på deg joggesko og kom i gang? Dans generelt er en god måte å holde seg i form, og kanskje finner du deg en dansepartner?

Basketball

Basketball er en enkel måte å regne ut – du kan spille solo, teste dine skyteferdigheter, eller som del av et team. Høyde er åpenbart en fordel, men det er noen svært vellykkede korte spillere også. Her er det bare å dunke den inn.

Ishockey

Verdens raskeste lagspill er røff, tøff og mye moro. Du slutter aldri å bevege deg slik at du får en veldig intens trening, både brenne fett og bygger muskler. De fleste baner har flere lag, så selv nybegynnere kan prøve.

Skateboarding

Hvis vanlige sport er ikke noe for deg, kan du fortsatt komme i form med et par flips og grinds. Skateboarding gir deg en intens treningsøkt kan øke din selvtillit og gir en annen måte å komme seg rundt.

Fjellsykling

Sykling er flott trening. Du vil brenne massevis av kalorier og få slankere, mer kraftige ben. Hardt arbeid på vei opp de bakkene er tilbakebetalt etter en spennende utforbakken – perfekt for adrenalin junkies.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler