Nå er våren her, og det er alltid like vanskelig å finne ut hva man trenger når man skal ut og løpe? Vi har testet Salomon sine nyheter for sesongen 2016 og her får du kanskje en liten følelse av hva akkurat du skal velge når du skal ut å løpe.

test_head_sonic
senseultralightSalomon Sonic Pro

kjennes behagelig fra første sekund den snøres på foten. Vekten på denne skoen gir deg bare lyst til å løpe langt. God kontakt med underlaget, og perfekt for løping i mer urbane strøk, men fungerer også godt på harde gå og sykkelstier. Sonic Pro gir deg god støtte under løpingen, og demper bra. Det er dog en sko for den som har løpt litt da det er relativt lite demping i helen på denne.

 

Salomon’s egne faktaopplysninger:senseultralight2

LETT I VEKT
med sine ca. 243 g er Sonic Pro blant de letteste treningsskoene.
TOPP LØPSFØLELSE
Salomons 3D Ride-konsept sørger for en sko uten «dødpunkter» som gir umiddelbart svar fra underlaget. 3D Grip leverer ypperlig grep på både vått og tørt underlag.
SIKKER PASSFORM
Sonic kombinerer Salomons prestasjonslest med EndoFit og SensiFit lukking for å gi en presis og sikker passform med eller uten sokker.

test_head_speed

slabspeedSalomon S-Lab Speed

Denne skoen må være skiløperens beste venn på sommeren. Den er en fantastisk sko om du skal løpe endel “offroad” eller i gjørmete, og litt våtere elementer (eller myr). Den er ikke av de sprekeste utseendemessig, men det er en grunn til det. Når du tar på deg disse er det for å bli litt møkkete. Da passer det perfekt at skoene er ganske mørke. Opplevelsen av å løpe med disse var at de satt skikkelig godt med sine dype mønstere i vått og gjørmete terreng. Stive rundt anklene og vi kunne fint løpe kjapt gjennom vannpytter og annet uten å bli nevneverdig våte på bena. De var dog veldig stive og harde å løpe på de få gangene vi var  ute på litt fastere sti. Det er dype mønstre under og den virker stivet opp for at du skal få en stabil fot i de mer utfordrende terrengene. En veldig god sko som vi definitivt skal dra frem flere regnværsdager.

slabspeed2Salomon’s egne faktaopplysninger:

GREP
Tillitvekkende traksjon kombinert med god fleksibilitet i forfoten
FOTFESTE
EndoFit, Sensifit og Quicklace leverer et presist fotfeste for smidighet i varierende terreng.
LAV OG LETT
Lavt til bakken, mellomfjærkonstruksjon og svært lav våtvekt holder deg rask på foten under alle forhold

test_head_trail

slabtrailSalomon S-Lab Sense 5 ULTRA SG Trail

Er du av typen som har ett par løpesko, og ikke løper marathon på asfalt ville jeg lagt en knapp på denne herligheten. God kontakt med underlaget, lett og passe stiv på foten.  Skoen er passe stiv slik at du kan forsere steiner, og røtter uten problemer. Den er uten tvil en god utfordrer, og allround sko dersom du løper mest sti. Mens “Speed” virker ment for mye røffere terreng og “Sonic Pro” for hardere og flatere underlag seirer nok “Salomon S-Lab Sense 5 Trail” opp som den beste allroundskoen. Løper du mest sti, men kanskje har litt vei dit fungerer den fint og løpe med også på hardere og jevnere underlag uten at den virker alt for stiv. Skoen ventilerer godt og sitter godt på foten. Tommel opp.

slabtrail2

Salomon’s egne faktaopplysninger:

LETT I VEKT
Lette materialer og sveiset konstruksjon gjør dette til den letteste Sense-skoen hittil.
PROPRIOTECTION
Formet EVA, lavt til bakken og Profeel-film balanserer terrengfølelse og beskyttelse.
GREP PÅ MYK BAKKE
Mud and Snow Contagrip med aggressive spor sikrer grep på myke, våte, gjørmete eller løse underlag.

vinner

 

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler