Å se på TV kan neppe beskrives som en produktiv aktivitet. En av de vanligste årsakene til at folk ikke kommer seg ut og i aktivitet er på grunn av tid. Det mest oppsiktsvekkende med denne påstanden er at de fleste har tid til å se på TV. Har du noen gang ligget på sofaen en sen kveld og tenkt, jeg skulle ha gjort det, og jeg skulle gjort det, men jeg må bare se ferdig episoden av “CSI”, og “Special Victims Unit”, også baller det på seg til klokken er langt over leggetid. Alt du skulle ha gjort kan jo trossalt gjøres i morgen istede. Det uttarter seg nesten som en spilleavhengiehet for mange.

Det er ikke slik at TV er bare fy, men tenk deg scenariot når du er litt sliten. Det er utrolig fristende å bli liggende på sofaen fremfor å kle på seg nye klær, svette litt, for så å måtte dusje. Det er litt spennende å bare se den ene episoden med “Lagerkrig”.

Alt fra en aktiv hverdag til de mer fornuftige sakene blir ofte lagt i skuffen fremfor TV’en. Da er det kanskje på tide å skru av TV’en sette på litt energisk musikk og våkne opp. TV’en stejeler stort sett tiden vår. Det er også utrolig mye bedre å sette seg ned å se litt på TV etter du har gjort alt du skal denne dagen.

watching-tvHer er 10 ting du kan gjøre istedenfor:

  1. Lag deg ett treningsprogram eller gå deg en deilig kveldstur.
  2. Tilberede måltider, forbered morgendagen.
  3. Les en bok du alltid har ønsket å lese.
  4. Starte en ny bedrift.
  5. Vær sosial.
  6. Ta et kveldskurs.
  7. Lær en ny ferdighet eller en ny hobby.
  8. Ta fatt i ett større prosjekt du har hatt liggende eller du vil starte på.
  9. Få alt du “skulle” ha gjort gjort.
  10. Planlegg middager, treninger, aktiviter o.l

Faktisk kan du få gjort en hel del om du velger å skru av TV’en en kveld å heller gjøre noen av valgene over. Hvor mye tid er du spare hvis du skrur av TV’en? Kanskje du til og med kan tjene noen ekstra slanter på kveldstid?

Regnestykket over din egen tid blir ikke så lystig hvis man legger til TV tittingen
Gjennomsnittelig sover vi ca 8 timer, vi er på jobb ca 8 timer, og med mindre du jobber hjemmefra har du kanskje 1 time med reisevei til og fra jobb, med kø og lignende. Da har du plutselig bare 7 timer til deg selv i hvert døgn til rådighet. Da har vi ikke regnet med alle de andre pliktene du hver dag gjør,

Kanskje nettopp å skru av TV’en kan være ett nyttig tips. Hent heller overskuddet du tenker du får på sofaen med en halvtimes tur.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler