Høstferien er rett rundt hjørnet de fleste steder i landet. Høstferien er en perfekt tid for å kanskje prøve noe nytt. Høsten er perfekt tid for å ta med barna ut i skogen. Det er nemlig sant det at, “-Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær”. Kle på dere etter været. Da smaker det ekstra godt med litt varm drikke, og en varm dusj når dere kommer inn igjen.

Hadde du planlagt en tur, men regner plasker ned er det lett å bli inne istedenfor. Det handler først og fremst om å kle seg riktig, og skal du ha med deg barn på tur er det nok de som bryr seg minst om litt gufsete vær (såfremt man kler seg riktig da).

Skal du ut å trene og være aktiv er det lurt å tenke på at du selv holder kroppen i gang. Da spiller ikke mengden klær så mye rolle. Kle gjerne på det ett ekstra lag med teknisk undertøy om du er av den frysne typen. Bruk gjerne ullsokker i skoene, og ha sko med hull i slik at du kvitter deg med evt vann fort om du skulle plumpe i en søledam eller lignende.

Skal du derimot ut på en litt roligere tur er det lurt å tenke på at du skal ha på deg klær lagvis. Du blir gjerne fort varm når du går, men like fort kald når du stopper opp. Her er det lurt å tenke på tre-lagsregelen som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Nistepakke
Skal du tilbringe dagen ute med barn, eller på en lang koselig gåtur i høstmarka er det lurt å tenke på at du bør ta med en termos med noe varmt drikke. Dette hjelper veldig godt om du skulle bli litt kald. Husk også å ha med deg noe godt å enkelt å spise som nøtter, rosiner eller lignende. Lurt å tenke på at det skal gi deg energi på turen.

Barn på tur

Her er ett bilde av ett "Troll" som ble funnet på en tur i Nordmarka

Her er ett bilde av ett “Troll” som ble funnet på en tur i Nordmarka

Her er det ofte lurt å leve seg litt inn i fantasiverdenen til barna. Det finnes masse å se på, og de fine høstfargene gir rom for mange fine opplevelser. Det er masse vann på stiene på høsten så her er det viktig med både ull som varmes fort opp av din egen kroppsvarme og vantette sko. Vann kan fort bli til lava når man er ute på tur med barna, og kvister kan både være sverd og stokker. Ta med en spikkekniv å lag en “Knerten”. Det er uendelig av ting man kan gjøre med barn. Husk å bruke god tid, gjerne hele dagen, men husk også å ha rikelig med energi til dere alle sammen, og gjerne ett ekstra sett med skift / varmere klær. Les også denne artikkelen om Barn på tur

God tur, og god høstferie. Post gjerne bilder på instagram med din høstferie #utepuls

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler