Ikke stopp å trene bare fordi du skal på ferie.

Å dra på ferie er ikke ensbetydende med at du må avbryte den gode treningen, og dine sunne vaner. Du kan fortsatt få plass til trening når du er borte fra hjemmet, enten du befinner deg i et varmt eller kaldt klima. Selv om dårlig vær tvinger deg inn i hotellrommet, er det øvelser du kan fullføre uten et enkelt utstyr.

Her er 10 tips til trening på ferie, og unngå å komme hjem med uønsket ekstra bagasje.

Vær realistisk
Du vil sannsynligvis ikke kunne gjennomføre dine vanlige ukentlige treningsøkter, og det er OK. Ta sikte på å fullføre minst 50 prosent av ditt vanlige opplegg.

Planlegge på forhånd
Før du reiser, finn ut hva slags treningsfasiliteter de tilbyr der du skal. Er det en nærliggende park eller et offentlige stier eller områder rundt der du skal bo du vil utforske. (Bruk google map)

Spør på hotellet, lokalbefolkningen.
Hvis du bor et du ikke finner et treningsområde, spør lokalbefolkningen etter stier, offentlige parker eller lignende. Skulle det ikke være noe i umiddelbar nærhet spør på et lokalt treningssenter hva de tar for ett dagspass.

Pakk en treningsstrikk  i kofferten din
Treningsstrikken tar lite plass, men kan brukes til mange øvelser. Ikke er den spesielt dyr heller. Hos XXL ligger de fra under hundrelappen og oppover.

Spis som om du er på ferie.
Det er som regel ikke selve måltidene man bør unngå når man er på ferie. Med mindre de kun inneholder fritert mat. Det er kanskje heller alt man spiser mellom måltidene man kan være påpasselig med. Det betyr ikke at det ikke er lov å unne seg en is.

Vær kreativ
Ta ferien eller reisen som en mulighet til å finne unike, morsomme måter å trene i stedet for å gjøre den samme treningen som hjemme. Prøv å sykle, vandre, ta en båtutflukt, vannski eller spille beachvolleyball. Effektive treningsøkter er ikke begrenset til standardprisene på treningsmaskiner, vekter, tredemøller, etc. Det er også helsefremmende og variere. På den måten unngår du lettere skader.

Prøv reiseversjonen av økten minst én gang hjemme
Hvis du planlegger en treningsøkt, husk at en ny rutine krever litt tid og forberedelse. Ikke bli frustrert. Dette gir deg bare en enkel unnskyldning for å hoppe over treningen. Planlegg for suksess.

Forbered Snacks
Hvis reisen inkluderer mye tid i bilen eller på et fly, er ett godt tips å pakke litt sund snacks slik at du ikke blir tvunget til å spise hurtigmat eller kjøpe noe enkelt på nærbutikker underveis.

Lek i bassenget
Hvis lounging ved bassenget er en del av dine ferieplaner, hopp i bassenget hvert 20. minutt i fem til 10 minutter med bassengvandring. (Prøv det i midje dybde eller høyere vann for en utfordrende treningsøkt.)

Pakk komfortable klær
Ikke glem å pakke komfortable treningsklær som passer til destinasjonens klima.

Drikk vann.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler