Det startet å bli kjøligere og våtere vær i vårt lange land. Når det er høst kan det være en utfordring å motivere seg til litt utepuls. Det er fort mer fristende med ett pledd på sofaen, tente stearinlys. Eller kanskje til og med trekke inn for å trene. Været er langt fra så behagelig nå på høsten som om sommeren, men kroppen trenger mosjon, og det er ingen grunn til å trekke inn for å få litt puls. Det er slettes ikke farlig å gå ut i litt høstvær hvis du kler deg riktig. Forbered deg på de kjøligere månedene før du går ut. Det vil hjelpe deg til å avverge det våte været som unnskyldninger for ikke å fortsette treningen.

Lag på lagvindogregn
Svette-transporterende klær er det beste alternativet for trening, selv i de kalde månedene. Hvis du er usikker på hvor varmt du skal kle deg. Kle på deg lag på lag med svette-transporterende klær. Dette vil hindre svette fra å bli fanget ved siden av huden din når du er ute å trener. Det er viktig å holde huden tørr under trening. Når du er våt  fra svette eller regn, blir du kaldere mye raskere.

Dekk hodet
Varmen forsvinner svært raskt fra hodet. Hvis du trenger å holde varmen, må du huske å bære en lue eller caps. Dekket hode vil også holde ørene trygt fra tøffe vinder som kan føre til unødvendig ubehag.

Varme hender og føtter
Hender og føtter er kroppsdelene som er lengst borte fra hjertet og blodet bruker lengst tid dit. Hvis du ikke kler på deg noen hansker og litt tykkere (gjerne ullsokker) vil det være uunngåelig å ikke bli kald. Her kan også kompresjonstightser være til hjelp for å få fart på blodsirkulasjonen.

Running-in-the-Rain-Frastøte regn
Hvis det regner ute, bør du få deg en lett regnbeskyttende jakke. Du kan velge mellom lav vekt til tyngre jakker, men husk at noen av treningsjakkene bare er vannavstøtende. Alt avhengig av hvor varm du blir under trening.  En vannavstøtende jakke er også fint for å slippe å bære masse ekstra vekt av en tung våt jakke.

Riktige sko
Når det regner blir det ofte mange pytter (Spesielt i skogen) Er du ute å løper er det spesielt vanskelig å unngå å tråkke i de. Hvis skoene ikke har ventiler i seg kan vannet bli værende i skoene og vannet suges opp i sokkene. Pass på at skoene har tilstrekkelig ventilasjon for å holde føttene tørre i regnvær.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler