Det finnes jo selvfølgelig ingen absolutter i treningsverden, men …

Øvelsen utfall er uten tvil en av de beste øvelsene for ben og rumpe. Du kan utføre denne allsidige øvelsen omtrent hvor som helst, og du kan gjøre det med eller uten vekter.

Utfall er også en av de mest funksjonelle øvelsene. Funksjonelle øvelser er øvelser som fungerer kroppen din i flere plan av bevegelse, akkurat som dagliglivets aktiviteter og idrettsbegivenheter. Utfall har mange bevegelser som styrker muskler og underkroppen samtidig som den forbedre din stabilisering og balanse. Øvelsen er veldig trygt og effektivt for nesten alle, og krever lite eller ingen utstyr for å få en god treningsøkt.

Det er så mange grunner til å utføre utfall øvelsen.

Hold kjernemuskulatur stabil

Det som er viktig å tenke på når du skal gjøre utfall (særlig hjemme – uten veiledning) er at du holder ryggen rett og kjernemuskulatur (mage, skuldre, overkropp) stabil. Da unngår du unødvendig stress og tyngde på ryggen.

Ønsker du å gjøre øvelsen mer utfordrende, er det også greit å vite at jo dypere du gjør utfallene, jo tyngre blir det.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler