Fokuset på perfekte kropper å sunnhetstips tar av i sosiale medier om dagen. Ikke rart man mister motet. Sosiale medier blir som ett stort fruktfat av perfekte mennesker som trener, gjerne hardt. Ikke rart man føler seg litt utenfor når man leser alle overskriftene.

Utepuls.no har hele tiden hatt en ambisjon om å være ett nettsted fritt for «Slik får du flat mage på 30 dager», og fritt for press om investeringer i dyre medlemskap og avansert utstyr for å trene. Vi ser også at det er ett økende skille mellom de «treningsgale», og de som er skikkelig lei av å lese om alle treningsstatusene.

Det som er mest skummelt er at denne gruppen nesten blir mer inaktive i protest mot dette «perfekte» fokuset. Det er godt å lese at flere PT’er tar ansvar å forteller at de tar hensyn til kundene sine, og at de ser den samme trenden utvikle seg. Men det er her alt blir helt feil. Du trenger ikke PT timer eller ett treningssenter, du trenger å holde kroppen aktiv.

Å holde kroppen i aktiv er det vi ønsker å motivere deg til. Det handler om så lite du trenger å gjøre, men som allikevel betyr så mye for din daglige helse. Både på jobb som i hjemmet. Det handler om å gå til jobben istedenfor å kjøre bil. Det handler om å gå trapper istedenfor å ta heisen. Det er de små aktive valgene hver dag som gjelder i det store bildet.

Aktivitet gir energi
Det høres ut som ett paradoks, men faktisk går det igjen og igjen med mennesker vi har snakket med. Alt fra toppidrettsutøvere til vanlige mennesker. Når det føles mest fristende med sofaen gir det faktisk mindre energi å bli liggende der fremfor å kle på deg og gå en tur på 5-10min. Samtidig gjør dette deg utrolig godt, og du får energi til å gjøre de siste arbeidsoppgavene før du faktisk legger deg litt på sofaen (om den fortsatt frister). Da smaker også sofaen enda bedre, og du har fått gjort noe bra for deg selv.

Gjør de små valgeneescalator-gym
Det handler om å gjøre det til en vane å gjøre aktive valg. Aktive valg som at du går til butikken eller tar sykkelen fremfor bilen når du skal på jobb, i butikken, og andre små ærender. For å holde en god helse er det lurt med små kjappe treninger. Gjerne som får pulsen til å sprette opp litt over korte peridoer. Går du i en trapp, løp eller ta dobble kjappe steg annenhver etasje. Har du 20min gåtur til jobben gå hvert femte minutt hurtig gange i f.eks 2min. Det er disse kjappe «intervall» øktene som kan bety mye for helsen din.

Vi ønsker ikke at du som leser skal bli den nye “Marit Bjørgen”, men at du skal ta aktive valg, vi ønsker at du får oppleve at litt mer aktivitet i hverdagen skal gjøre den enklere for deg. Ikke at du skal bli den nye Marit Bjørgen, eller den nye «treningsfrue» på instagram.

Vi heier på deg. Utepuls er til for alle.

Har du tips, lurer du på noe send oss en e-post til:

post@utepuls.no

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler