Den beste kroppsvektøvelsen er “pushups”

Til tross for ikke å være den nyeste eller mest originale treningen, er push up uten tvil en av de beste kroppsvektøvelsen. Tar du pushups regelmessig vil det hjelpe deg å bygge og styrke bryst, triceps, biceps og skuldre som få andre øvelser klarer.

Brukes av militære, politiet, og sadistiske kroppsøvingslærere over hele verden til å piske troppene i form. Men denne geniale kroppsvektøvelsen vil også hjelpe deg med å styrke musklene i øvre rygg og kjernemuskulaturen.

Fordelene med push ups

Push ups er utprøvd treningsform for å bygge styrke i overkroppen, spesielt i brystet, triceps, skuldre, mage og øvre del av ryggen. Det vil også hjelpe deg å øke stoffskiftet og brenne overflødige kalorier.

En annen fordel med pushups er det finnes store mengder av varianter. Hvem som helst uavhengige av styrke kan få en effektiv treningsøkt ved å inkludere pushups under treningen.

Her er noen av de muskelgruppene som er målrettet når du utfører push-ups:
– Bryst store (brystmusklene)
– Triceps
– Deltoids (primær skuldermusklene)
– Mage og kjernemuskulaturen

Slik utfører push ups riktig

For å utføre en standard kroppsvekt push up på riktig måte, er kroppens vinkel viktig hvis du ønsker å få mest mulig ut av denne øvelsen.

Først skal du innta en planke posisjon, hendene er litt bredere enn skulderbredde fra hverandre. Deretter må du tenke at kroppen din er som en lang og helt rett linje. På dette stadiet er det veldig viktig å ikke la din kjerne eller midten sag eller ryggen bue, eller rompa stikker opp i været – husk, det handler om å opprettholde en rett linje!

Avhengig av hva du synes er behagelig, kan du enten plassere føttene tett sammen, slik at de rører hverandre, men du kan også ha litt avstand men ikke lenger ut enn skuldrene dine.

Før du tar den første pushups’en sørg for at du presser setemuskler (rompa) og det skal stramme i  magemusklene, som om du skulle trekke navlen mot ryggraden. Du ønsker å sikre at du kjernen blir engasjert gjennom hele bevegelsen.

Deretter senker du deg ned mot bakken, engasjerende albuene før de kommer til ca 90 grader eller brystet berører gulvet. Når du senker deg må du ikke glemme å puste, pusten er en fin medhjelper når du skal presse deg selv opp igjen.

Gjenta denne bevegelsen så mange ganger som du kan eller som er nødvendig i treningen.

Er det tungt kan du evt sette knærne i bakken. Da blir øvelsen enklere.

Lykke til.

 

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler