Flere steder i landet er nå landskapet dekket med snø, vinteren har kommet, og ute er det både kaldt å glatt. Da er det kanskje lett å miste motet for utetrening. Det er fristende å legge seg under ett pledd eller trekke treningen inn. Men faktisk er denne tiden en perfekt tid å trene på. Langrenn er kjent for de fleste nordmenn, og det er ikke så vanskelig å verken smøre eller komme seg ut på skitur.

Har du riktige ski?

Veldig mange kjøper skipakker på de store kjedebutikkene, men har du noen gang sjekket om det finnes en lokal sportsbutikk i området? Veldig ofte er nemlig disse butikkene veldig mye flinkere til å hjelpe deg med det store skivalget. Om du får feil ski for din vekt mister du det meste av skigleden. Ofte plukker de litt mindre butikkene skiene selv på fabrikken, og for de, er det mye viktigere at du får gode ski enn for en stor kjede. Kjedene får ofte produsert egne partier med ski, og det kan varriere voldsomt i kvaliteten. Prisene er ofte ikke langt fra hverandre heller. PS: Husk å få merket smøresonene.

Hater smøring.

Vel, smøring høres veldig komplisert ut når du hører ekspertene uttale seg. Det er det også når det står om sekunder i verdenscupen, men du skal jo ikke gå verdenscup! Det kan være lurt å få hjelp til selve glidingen foran og bak smøresonen om du er helt grønn. Ut over dette holder det ofte å investere i en fiberklut (ikke loende papir), skirens, og en liten taske med de fire swixsmørningene. Du kommer nemlig mest sannsynlig bare til å trenge “grunnsmøringen” til swix gjennom hele din skikarriere om du kun benytter ski til å komme deg ut på tur. Smør tynne lag i smøresonen midt under skiene, og bruk korken lett over til å jevne det ut. Når du er ferdig med skituren kan du enkelt ta den lille klisterskrapen å dra av de siste restene før du bruker en fiberklut med litt rens og vasker over i smøresonen. Da er de klare til neste skitur. Tar deg heller ikke lang tid.

Er du usikker på hva du skal smøre, eller trenger smøretips har SWIX en perfekt smøreapp som forteller deg HVA du skal smøre, og hvordan du gjør det.
maxresdefault

Trener hele kroppen

Ved å gå langrenn trener du hele kroppen. Det er nesten umulig å ikke “trene” når du går på ski. Du bruker både over å underkropp når du går langrenn. Det er viktig å bruke litt tid på og bli vant med ski igjen hvis det er lenge siden du har gått, men husk at du ikke har dårlig tid når du er er på skitur. Turen i seg selv er ofte omgitt av vakkert landskap og det er lett å lage seg fine opplevelser i det du farer innover marka.

Kle deg etter ferdigheter

Er det lenge siden du brukte ski sist? Ikke kle deg opp i den kuleste skidressen. Vanlige skidresser er ofte tynne, men med windstopper i seg. Dette er perfekt når man har litt tempo så kroppen blir varm. Regner du derimot med at det kanskje blir litt knall og fall, og at det ikke kommer til å gå spesielt fort. Iallfall de første turene kan det være lurt å kle på seg noen ekstra lag når du skal ut. Ta med deg en sekk med noe varmt drikke, og vips er du på tur. PS Husk alltid å fortelle hvor du går.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler