Å gå en topptur er ikke bare for “supermosjonister”. Norge er fullt av små og store topper. Om du stopper opp og ser deg rundt, vil du nesten overalt i Norge se en liten eller større topp. Har du noen gang tenkt på at du kan gå opp på toppen?

Toppturer er nemlig en kjempeflott og fin søndagstur du kan ta med deg hele familien på. De fleste topper har allerede stier. Det er er nemlig veldig mange som finner motivasjon i nettopp det å nå en topp å er veldig populære. Akkurat det å nå ett mål er det både barn og voksne kan trenge. På turene opp en topp er det ofte mye å se på, stopp opp å se deg rundt.

IMG_2324

Lundehøgda (En av 10 topper i Ringsaker Kommune)

Få puls uten å løpe
Du finner garantert en topp du kan ta med familien og erobre. Ta med litt mat og gjør det å nå toppen til målet for turen. Det er garantert at de fleste barn liker slike konkrete målet for turen. Ett pluss er at en topptur også gjerne gir litt ekstra puls fremfor at du går på flat mark. Dette gir deg litt ekstra trening uten at du nødvendigvis må løpe. Gå i deres eget tempo og sett av god tid til turene.

Sjekk kommunens hjemmeside for toppturtips i nærområdet
Det svært populært med 10 topper, og mange kommuner har laget egne sider med kart og turbeskreivelse. Gjør litt research, så har du plutselig planer for de neste 10 søndagene.

Smart å ta med på topptur:

Litt energigivende mat
Du blir fort sulten på når du øker pulsen litt. Blir turen lang er det godt å fylle på med litt.
En sekk 
En sekk er alltid lurt å ha med seg. Om du blir varm kan du legge jakken i sekken og evt kle av eller på deg på turen opp. Når du går i oppoverbakker vil du fort veksle mellom kald og varm. Spesielt om det blir noen stopp. Da er det lurt med en liten sekk.
Vann
Vann er alltid veldig lurt å ha med på tur.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler