Alle er fullstendig klar over at sofaen har en usedvanlig stor makt når det kommer til jobb/fritid/slappe av segmentet. Den frister med sine loddne myke puter som bare venter på og bli ligget ned. Sofaen griper deg med sin makt gjerne i sammarbeid med en enkel fjernkontrol til en tv som gjør at vi slipper å tenke. Tror vi. Faktisk blir du mer slapp av å ligge på sofaen enn av å ta deg en liten tur ut og lade batteriene slik at du kan nyte resten av dagen etter arbeidet.

Her er noen enkle tips til deg som vil ta steget.

1: Vær alltid aktiv på mandager.
Starter du uken med riktig fot blir det lettere å holde seg til planen resten av uken.

2: OK med pause, men ikke for lenge.
Skulker du unna gåturen/løpeturen eller det andre du gjør to dager på rad blir det vanskeligere å komme igang igjen. Du kan hoppe over en dag, men neste dag, må du trene uansett hvor lite lyst du har. Denne regelen har vist seg å ha en veldig positiv effekt., og vil gjøre det enklere for deg.

3: Husk at trening gir energi.
Hvis du føler deg for sliten til å trene, husk at trening faktisk øker energinivået ditt. Det vil ikke ta lang tid før du legger merke til energien du får av å trene hvis du velger å være aktiv i 10min fremfor å slappe av på sofaen. (Det virker kanskje ikke riktig, men gi det en prøve så skal du se)

4: Treningen / Aktiviteten “teller” uansett
Gi deg selv kreditt for den minste anstrengelse. En løper sa alltid at alt han hadde gjort til vane å ta på seg joggesko og lukke døren bak seg. Hvorfor virker dette? Fordi han visste at han kunne slutte etter kort tid. Komme seg ut av døren er uten tvil den tøffeste delen.

5: Du trenger ikke å dusje.
Ett problem for mange er at det tar alt for lang tid å skifte og dusje. Men, du kan trene lett styrketrening, yoga, eller gå i rolig tempo. Man kan være i aktivitet som ikke gjør deg svett.

6: Treningsmål.
Noen synes det er mer motiverende å tenke på det faktum at trening kommer til å gjøre deg gladere, roligere og mer energisk, akkurat nå, i stedet for å tenke på alle de langsiktige fordelene, som styrket immunforsvar og lengre levetid.

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler