Trodde du at det var for sent å spisse formen inn mot “Monsterbakken Opp” førstkommende lørdag?

Lørdag 3.okt er “Monsterbakken Opp” i den gamle slalombakken på Sjusjøen. Der kan du løpe mot selveste Martin Johnsrud Sundby, og  utepuls er tilstede med utekokk, smartfish treningsernæring (som foreløpig leder testen vår), og masse god stemning.

Det som holder de flest borte fra å melde seg på motbakkeløp er jo uten tvil redselen for nettopp motbakke, men det er ikke for sent å spisse formen mot lørdagens happening. Skulle du ikke ha de store ambisjonene er også dette det perfekte løpet for deg. Det er GRATIS, og lagt vekt på at det skal være noe for alle. I riktig utepuls.no ånd er dette løpet ett familieløp.

Men… For noen er konkurranse konkurranse, og da betyr det litt mer å stille litt forberedt. Vi har tatt på oss oppgaven og hentet tips fra selveste Arne Post (“Team United Bakeries”, pro-mosjonist, skikonge, motbakkekonge og sykkelkonge). Post kom på tredjeplass under “Oslos Bratteste” på lørdag, og er en habil mosjonist. Selv om Post trener litt mer enn de fleste har vi fått sneket ut noen tips som kanskje kan hjelpe deg på lørdag.

12071460_175760392763306_1352336606_n

Arne Post vant årets Birkebeinertrippel 2015

Arne Post’s tips:
Mange mener at det er lite man får gjort siste uken før en konkurranse, men selv er jeg ikke helt enig det.

Post’s tips er å ha en så spesifikk økt som mulig noen dager før konkurransen. Hvis konkurransen ikke er alt for lang vil det mest optimale være å ha en kontrollert hardøkt i konkurranseløypa eller i konkurranselikt terreng. Da får man både sjekket ut hvilket tempo man kan holde i konkurransen, og man får styrket den relevante muskulaturen. Er man relativt godt trent kan man gjennomføre økten 2-3 dager i forkant. Ville plusset på en dag eller to for mer utrente.

Dette kombinert med et fornuftig kosthold og nok søvn, så er det hvertfall ikke forberedelsene den siste uka det skal stå på.

Håper vi sees på toppen av “Monsterbakken” på Sjusjøen på lørdag. Er det DU som skal løpe fortere enn Martin Johnsrud Sundby opp Monsterbakken på lørdag?
Vi gleder oss.

 

Kommentarer

kommentarer

Relaterte artikler